28 / 03 / 2024

FETÖ'cü kumpasıyla Erginer kardeşlerin fabrikasına el konuldu!

FETÖ'cü kumpasıyla Erginer kardeşlerin fabrikasına el konuldu!

FETÖ'nün kirli kumpaslarla mağdur ettiği isimler arasına Konya'nın tanınmış iş adamları Mustafa ve Osman Nuri Erginer kardeşler de girdi. İş adamı Mehmet Katırcı ve oğlu Hakan Katırcı, FETÖ kumpasıyla kardeşlerin fabrikasına el koydu.



FETÖ'nün kirli kumpaslarla mağdur ettiği isimler arasına Konya'nın tanınmış iş adamları Mustafa ve Osman Nuri Erginer kardeşler de girdi. Türkiye'nin TSE belgeli ilk fabrikalarından birine sahip olan Erginer kardeşler, 2008'deki krizde Bank Asya'dan 2.5 milyon lira kredi çekince FETÖ'nün ağına düştü. İş adamı Mehmet Katırcı ve oğlu Hakan Katırcı, FETÖ kumpasıyla kardeşlerin fabrikasına el koydu.


PENSİLVANYA'DA ÇÖZERSİNİZ

Mustafa ve Osman Nuri kardeşler, Konya'da 11 yıl önce Mepan Metal Panel Yapı Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Türkiye'nin TSE belgeli ilk fabrikalarından biri olan Mepan Panel kısa sürede büyüdü. Bu ivme, 2008- 2009'daki ekonomik krize kadar sürdü. Şirket ekonomik sıkıntıya düşünce, iki kardeş fabrikayı ipotek ederek Bank Asya'dan 2.5 milyon lira kredi çekti. Ancak bir süre sonra banka, kriz nedeniyle krediyi geri çağırdı. Erginer kardeşlere ise, "Bunu Pensilvanya'da çözersiniz" denildi. Bunun üzerine 2 kardeş, FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in Pensilvanya'ya gitti ancak Gülen'le görüşemedi. Türkiye'ye döndüklerinde ise Bank Asya'nın icra takibi başlattığını öğrendiler. Erginer kardeşler, bankanın avukatları Bahadır Dilek ve Harun Apan'ın yönlendirmesiyle Mahmet-Hakan Katırcı'yla masaya oturdu. Katırcılar, kriz döneminde kendilerinden 330 bin lira borç alan Erginer kardeşlere, "330 bin lirayı 1 milyon olarak kabul edeceksiniz. Fabrikayı yüzde 50 ortaklıkla yöneteceğiz" dedi. İki kardeş teklifi kabul etti. Ancak sonraki süreçte, iddialara göre FETÖ kumpasıyla fabrika, baba-oğul Katırcı'ya geçti.


AVUKATLARIN HİMMET TOPLANTISI

Erginer kardeşler, hisse devrini vermeyen baba Mehmet Katırcı ve oğluyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Katırcılar'a Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tefecilik, tehdit ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dava açıldı. Dava sürecinde iki hâkim, üç savcı değişti. Yedinci celsede Mehmet Katırcı ile Hakan Katırcı'ya 3'er yıl 9'ar ay hapis cezası verildi.


Şu an serbest olan baba oğul Katırcı'nın karıştığı kumpasta stratejik önemi olan ve baba ile oğlun avukatlıklarını üstlenen Bahadır Apan ve Harun Dilek, son olarak FETÖ/PDY davasından tutuklandı. Avukatlar Apan ve Dilek'in, Konya'da 'Beyaz Saray' adıyla tanınan hukuk bürosunda himmet toplantıları yapıldığı tespit edildi. Kumpasla fabrikaları ellerinden giden Erginer kardeşlerin hukuk mücadelesi ise sürüyor.



Sabah


Geri Dön