27 / 04 / 2024

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi mecliste!

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi mecliste!

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Tacettin Bayır, Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayır, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bayır, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı, Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Bayır, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''09.05.2018 tarihinde dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'in Torbalı ilçesinde, Cumhuriyet tarihinin en büyük çevre yatırımlarından biri olarak planlanan Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi projesinde çalışmaların hızla sürdürüldüğü belirterek, bu projenin Türkiye'nin en büyük sosyal yaşam kampüsü olacağını ifade etmiş ve "Burası Viyana'dan daha güzel olacak" cümlesini kurmuştur.''

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın soruları:
1- Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi projesi hangi aşamadadır?

2- Proje ne zaman tamamlanacaktır?

3- Projenin yaklaşık maliyeti ne kadardır?

4- Projenin ihale bedeli ne kadardır?

5- Projeye bugüne kadar ne kadar para ödenmiştir?

6- Proje yürütülürken herhangi bir yüklenici firma değişikliği olmuş mudur? Eğer olmuşsa, bu değişiklikten kaynaklı kamu zararı oluş mudur? 


Geri Dön