29 / 03 / 2024

Fikirtepe sorunu çözüldü satışlar hızla başlayacak!

Fikirtepe sorunu çözüldü satışlar hızla başlayacak!

Riskli bölge olarak ilan edilen ve toplamda 50 bin konuttun inşa edilmesi planlanan İstanbul Fikirtepe bölgesinde 2.07 olan emsal oranı, 4.14' e çıkartıldı.



FLAŞ! Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapandı!


İSTANBUL'da kentsel dönüşüm için pilot bölge seçilen Kadıköy Fikirtepe'de 3 yıldır süren belirsizlik bitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, harabeye dönen bölgedeki işlemleri hızlandırmak için geçtiğimiz ocak ayında yetkileri yeniden istanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devretmişti. ÎBB'ye şu ana kadar 7 firma ruhsat için başvurdu. İlk etapta Teknik Yapı, Emay İnşaat ve Anka Yapı'ya ruhsatlan verildi. 



Fikirtepe ve çevresi için uygulama imar planı yeniden askıya çıktı!


3 bin konut yapacak Fikirtepe'de yaklaşık 55.5 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dört ayrı imar adasmda 4 ayrı projede 3 bin konut yapmaya hazırlanan Teknik Yapı, 11 bin 504 metrekarelik imar adasmda satışa başlayacak. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, E-100 Otobaru'na paralel konumda yer alan bu projedeki 650 adet dairenin satışına 25 Şubat'ta başlayacaklarım söyledi. 

Durbakayım, ikinci projenin de yaklaşık bir ay içinde satışa hazır hale geleceğini belirtti. 


Fikirtepe'de "Kentplus Kadıköy" projesi için yapı ruhsatım alan Emay inşaat Fikirtepe inşaata başlayacak. 


Kentplus projesi 22 Şubat 2014 tarihinden itibaren satışa çıkacak. Kentplus Kadıköy projesinde, 2 adada, 30 bin metrekare inşaat alam içinde toplam bin 700 daire yapılacak. 


İlk temeli atıyor Evim Kadıköy projesi için yapı ruhsatım alan Anka Yapı Fikirtepe'deki ilk temeli 19 Şubat'ta atacak. 2 bin 500 konutluk projede ilk etapta 550 daire inşa edilecek. Satışların başladığım söyleyen Anka Yapı Başkam Şaadet Temel, "Ruhsat almanın sevincini yaşıyoruz. Fikirtepe'de ilk temel atan firma olacağız" dedi. 


Sözcü


Geri Dön