28 / 03 / 2024

Fikirtepe Ünalan Kavşağı ile Avrasya'ya bağlanıyor!

Fikirtepe Ünalan Kavşağı ile Avrasya'ya bağlanıyor!

Fikirtepe’de İBB tarafından yapımına başlanan Ünalan Kavşağı ile E-5 Ankara istikametine, Avrasya Tüneli’ne ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne Fikirtepe’den direkt ulaşım sağlanacak. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’de kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de sahaya indi. Zaman zaman kentsel dönüşümle ilgili sorunlarla gündeme gelen Fikirtepe’de bakanlık bölgede yaşanan sorunların çözümüne yönelik atılacak adımların değerlendirilmesi amacıyla irtibat ofisi açtı. Yetkililer, İller Bankası ve  Kiptaş  tarafından devralman Anka Evim Kadıköy satış ofisinde çalışmalara başladı. Müdürlük, müteahhitler ve hak sahiplerinin de yer aldığı açılışta, yeni Ünalan Kavşağı’nın müjdesi de paylaşıldı. Şuanmetrobüs ve Kadıköy-Tavşantepe (Pendik) metro hattı ile E-5 minibüs ve İETT otobüs hatlarının buluşma noktası olan Ünalan, yeni kavşak ile Fikirtepe’yi önemli akslara direkt bağlayacak.

Habertürk Gazetesi'nden erdem Aktürk'ün haberine göre, Fikirtepe Yumurtacı Abdi Bey Caddesi üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından inşası devam eden ve toplam uzunluğu 6 krr. olan bağlantı yolu ve viyadük çahşmalar. iie E-5  Ankara  istikametine, Avrasya Tüneli’ne ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ne Fikirtepe’den direkt ulaşım sağlanacak.

2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Yapımı devam eden viyadük ve bağlantı yolu sayesinde Fikirtepe içerisinde dolaşmak zorunda kalmadan E-5’e ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne direkt bağlanabilme imkânı veriliyor. Mevcut Ziverbey ve Göztepe köprüsünden giriş ve çıkışlara ek olarak Hasanpaşa, Medeniyet Üniversitesi, Ünalan ve Yumurtacı Abdi Bey Caddesi’nden 4 giriş ve 3 çıkış yolu verilecek. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Standı’ndan geliş yönünden de direkt Fikirtepe’ye bağlantı sağlanacak. Çalışmaların 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Fikirtepe Ünalan Kavşağı ile Avrasya ya bağlanıyor!

Fikirtepe'de proje geliştiren Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Ünalan Kavşağı projesiyle ilgili olarak, "Bu altyapı çalışmaları hem bölgedeki AVM, okul ve hastanelere daha kolay ulaşım açısından hem de konut projelerindeki nüfusun ulaşım ihtiyacını karşılamak açışından oldukça önemli" açıklamasında bulundu. Nuhoğiu, bölgede firmaların teslimlere başladığını hatırlatarak, "Fikirtepe'ye 10 bine yakın ailenin bu yıl içerisinde taşınması bekleniyor. Böylece Fikirtepe'de yıl sonuna kadar 30 bin kişilik nüfus olacağını düşünüyoruz" dedi.
 


Geri Dön