26 / 04 / 2024

Fikirtepe'de yürüyüş yapıldı sırada bakanlık var!

Fikirtepe'de yürüyüş yapıldı sırada bakanlık var!

Fikirtepe sakinleri, kamulaştırma ve kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması için yürüyüş düzenledi.. Fikirtepe semt sakinleri bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde dilekçeli basın tolantısı tertip edecekler.




Kadıköy'de bazı Fikirtepe semt sakinleri, kamulaştırma ve kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması için yürüyüş düzenledi.. Fikirtepe semt sakinleri bugün deÇevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde dilekçeli basın tolantısı tertip edecekler. Basının ve halkın yoğun ilgi göstermesi beklenen bakanlık önündeki dilekçeli eylem ve basın bildirisi için tüm halkımız davetli iken 02.02.2015 tarihinde öğlen saat 12:30 da 12'ler Camisinin önünden ücretsiz servisler kaldırılacaktır.


Fikirtepe Haber'e konuşan bazı vatandaşlar 30- 40 bin insanın mağdur olmasına rağmen katılımın az olması gözlerden kaçmadı.


Dr. Erkin Caddesi'nde bir araya gelen takribi 300 kişilik bir grup, sloganlar ve davul-zurna eşliğinde dans ederek eski Murat Sineması'nın bulunduğu alana kadar yürüdü.


Yürüyüşte bazı firma çalışanları ve Fikirtepe'de bazı adaları pazarlayan isanların öne çıkması ve hazırlayıp vatandaşlara dayattıkları sözleşmelere rağmen yakınmalarıve hak savunuculuğuna savunmaları en dikkat çekici noktalardan birisiydi.


Demokratik hakkını kullanan vatandaşların davul zurna eşliğinde yürümesi yürüyüşe farklı bir mana katarken her şeye rağmen yürüyüşün olaysız bitmesi en büyük sevinç kaynağı oldu.


Yürüyüş sonunda yapılan konuşmada bir basın bildirisi okundu.

Burada basın açıklaması yapan Ali Karataş, Fikirtepe'nin önce özel bir proje alanı, sonra kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini ancak birçok kararın alel acele çıkarıldığını, üç yılı aşkın bir süredir bir arpa boyu yol alınmadığını ifade etti.

Ortada işlemeyen bir sistem sıkıntısı olduğunu belirten Karataş, "Acele kamulaştırma dediniz aylar sonra, iki gün önce bir örneğini görebildik. Müteahhitlerin yeterliliklerini araştırmadan muafiyet belgesi vererek ödüllendirdiniz. Dolayısıyla çıkar çevrelerine rant kapısı açtınız. Burada işini yapmak isteyen iyi niyetli müteahhitlerin önünü açacak düzenlemeyi hayata geçirin. Buradaki topluluk adına bu günü milat kabul ediyor, sizlerden gelecek olumlu çalışmaların haberi ile umutla bakacağımız bir dönem olsun istiyoruz" diye konuştu.





Fidem'den Çantacı firma vurgusu


Fidem'in düzenlediği yürüyüş etkinliğinde açılan afişlerde yazan çantacı firma defol yazıları gözlerden kaçmazken bu firmanın hangi firma veya firmalar olduğu yönünde açıklayıcı bilgilerin olmaması vatandaşlar tarafından bir eksiklik olarak görüldü.

Fidem'in keşfederek afişe ettiği çantacı firma suçlaması karşısında tebrik ediyor, halkın daha bilinçlenip bu çantacı firmalara aldanmaması ve imza atmaması için Fidem'in çantacı firma isimlerini de açıklayarak halkı uyarmasını bekliyoruz.



Fikirtepe Haber


Geri Dön