23 / 04 / 2024

Fikirtepe'deki ev yıkıldı!

Fikirtepe'deki ev yıkıldı!

Fikirtepe'deki 30 bin metrekarelik inşaat alanının ortasında kalan ev, 3 yılın sonunda yıkıldı. Hak sahibi Alaaddin Demirel, yüzde 50 oranıyla anlaşma yapmıştı. Fikirtepe'de, 30 bin metrekarelik inşaat alanının ortasında kalan "tek ev" yıkıldı.



Fikirtepe'deki 30 bin metrekarelik inşaat alanının ortasında kalan ev, 3 yılın sonunda yıkıldı. Hak sahibi Alaaddin Demirel, yüzde 50 oranıyla anlaşma yapmıştı. 



İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü Fikirtepe'de, 30 bin metrekarelik inşaat alanının ortasında kalan "tek ev". 3 yılın sonunda yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir araya getirdiği şirket yetkilileri ve hak sahibi Alaaddin Demirci anlaşmaya varmış. Demirel ile aynı ada üzerindeki 573 hak sahibi ile aynı şartlarda yüzde 50 hak oranı ile anlaşj ma yapıldığı bildirilmişti. Fikirtepe'de anlaşmaya yanaşmadığı için konut inşaatı projesinin yaklaşık 3 yıl süreyle durmasına neden olan evin yıkımı gerçekleştirildi. Alman ortakla sürdürülen projeyi yürüten VARTAŞ Genel Müdürü Hasan Can Yavuz, yıkım esnasında yaptığı konuşmada. 

2011 Mart ayında Fikirtepe'de başlattıkları proje için 12 bin hak sahibiyle tek tek görüştüklerini söyledi. Yıkım esnasında evin sahibinin olmadığını belirten Yavuz, şöyle devam etti: "Uzun bir süreçti. Evin sahibini de inat yapar gibi çağırmanın da anlamı yok. En sonunda bir şekilde aklı selim galip geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da acil kamulaştırma sistemiyle bu noktaya gelindi ve bir anlaşma sağlandı. Yıkımı sağlayıp işe devam edeceğiz. 2,-3 ay içerisinde de inşaatlara başlarız." 


Türkiye'de Yeniçağ 


Geri Dön