25 / 04 / 2024

Fikirtepe'ye kentsel dönüşüm yeni bir hayat verdi!

Fikirtepe'ye kentsel dönüşüm yeni bir hayat verdi!

Kentsel dönüşüm zamanı. Fikirtepe'deki kahvehanede vakit geçirenlerin başına talih kuşu kondu. Mahalle halkı, eski binalarını verip karşılığında 1 milyon TL'lik lüks daireler alacak...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, depreme dayanıksız binaların yıkılarak yenilerinin yapılmasına olanak sağlayan kentsel dönüşüm projelerinden en önemlisi Anadolu yakasında Fikirtepe'de start alacak.

Uzun yıllardır yaşadıkları depreme dayanıksız, babadan, dededen kalma evlerinin değeri, kentsel dönüşümle milyon dolarlara çıkan çoğu emekli, işsiz ve esnaf Fikirtepeli, hayatlarının en mutlu günlerini yaşıyor.

Nakliyeci Mehmet Ali Akpınar, biri kız 3 kardeş olduklarını belirterek, "Babadan kalma araziye yaptırdığımız ve 1990'da biten Akpınar Apartmanı'nda 7 hissemiz var. Deprem riskini düşünerek projeye imza attım. Şu anda 200 bin lira olan dairem, 24 ay gibi bir süre sonra 1 milyon TL'lik bir daireye dönüşecek. Bu, Allah'ın bir lütfu" dedi.

250 METREKAREYE 7 DAİRE
Doğma büyüme Fikirtepeli olan ve balıkçılık yapan Metin Durgun da babadan kalma 250 metrekare arsasına 6-7 daire verildiğini söyledi. Durgun, "Bir anda devlet kuşu kondu başımıza, onu da kondurandan Allah razı olsun. İnsanların başına milli piyango kondu, sayısal loto tutturdu. Oturduğum daire 80 metrekare ve 100 bin lira. Şimdi 250 metrekare arsaya 7 daire veriyorlar. Her birini 800-900 bin liraya satacağım. Bu hayatımda görmeyeceğim bir para" yorumunu yaptı.

24 AYDA TAMAMLANACAK
Fikirtepe'de 12 dönümlük bir alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren ve mülk sahiplerinin yüzde 85'i ile anlaşan Palmadoro May İnşaat Üst Yöneticisi Orhan Ekşi, "Projeyi çok iyi tanıttık ve karşılığını aldık. 'Yüzde 45 şirketin, yüzde 55 mülk sahibinin' şeklinde anlaştık. İnşaat yakında başlayacak ve 24 ayda bitecek. İnşaat süresince mal sahiplerine ayda bin lira kira yardımı, bin 500 lira da taşınma yardımı vereceğiz. Bölgeye deprem yönetmeliğine uygun, 35 katlı, tamamen çevreci ve ekonomik bir residence yapacağız" dedi.

* Orhan Ekşi, Fikirtepe'deki birkaç kişi ile sözleşme yapıp, daha büyük firmaların gelmesini bekleyen "çantacı" diye tabir edilen kişilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Takvim


Geri Dön