19 / 04 / 2024

Five Boutique Hotel'in ikincisi Kozyatağı'nda açılacak

Five Boutique Hotel'in ikincisi Kozyatağı'nda açılacak

Five Boutique Hotel'in ikincisi 1 milyon TL'ye mal olacak ve 2010'da Kozyatağı'nda açılacak



İstanbul Harbiye dört ay önce kapılarını açan Türkiye'nin ilk 'maksimum organik oteli' krize rağmen yüzde 70 doluluğa ulaşınca, Anadolu yakasından da 'Buraya da otel açın' teklifleri geldi. Turizm sektöründe faaliyet gösteren Ersen Yılmaz'ın dört ortağıyla birlikte 1 Mart'ta açtığı Five Boutique Hotel, küresel krize rağmen yabancıların akınına uğradı. Odalardaki mobilyalardan, banyodaki şampuana, kahvaltıdaki çay ve kahveden reçele kadar her şeyin 'maksimum' organik olduğu otel, Alman, Fransız, Kanada ve Norveçli turistlerin akınına uğrayınca, İstanbul Kozyatağı'nda ikinci bir  Five Boutique Hotel projesi gündeme geldi. Ersen Yılmaz, 2010'un ikinci yarısında 1 milyon TL'lik bir yatırımla ikinci oteli açmayı planladıklarını ifade etti.

1 MİLYON TL'LİK YATIRIM
1975 doğumlu olan Ersen Yılmaz, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu. 14 yaşından beri turizm sektöründe çalışan Yılmaz, 2002'de açtığı Sunline Travel adlı seyahat acentesi ile faaliyet gösteriyordu. İnternetten rezervasyonların artmasıyla kar marjlarının düştüğünü ve bu sektörün cazibesini kaybettiğini belirten Yılmaz, 'Ailemden üst üste kanser nedeniyle kayıplar verdim. Bu sırada organik ürünler ve yaşam tarzıyla ilgilenmeye başladım. Her şeyin organik olduğu bir otel fikri nasıl olur diyerek yola çıktık. Harbiye'de harap şekildeki bu binayı bulduk ve yaklaşık 1 milyon TL'lik yatırımla renove ettik' diye konuştu.

FİYATI 65-170 EURO
Otelin 19 oda ve 35 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirten Yılmaz, oda büyüklüklerinin 25-80 metrekare arasında değiştiğini söyledi. Oda fiyatlarının ise özelliklerine göre 65 eurodan başlayıp, 170 euroya kadar çıktığını dile getiren Yılmaz, otelin müşterilerinin yüzde 70'ini yabancılar, yüzde 30'unu ise seyahat eden Türk işadamlarının oluşturduğunu söyledi.

Resim sergisi de düzenledik
ERSEN Yılmaz, Five Boutique Hotel'de aynı zamanda resim sergileri de düzenlediklerini belirtti. Ressamlara ait resimlerin Five Boutique Hotel'in girişindeki duvarlarda sergilendiğini anlatan Yılmaz, otelin aynı zamanda bir sanat galerisi gibi faaliyet gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Minibarda organik şalgam suyu bile var!
FİVE Boutique Hotel'de yer sıkıntısı nedeniyle sadece sabah kahvaltısı verebildiklerini belirten Ersen Yılmaz, 'Kahvaltıdaki tüm peynir çeşitlerimiz, bal, reçeller, marmelatlar, yumurta, meyve suları, kahve ve çay organik. Şarküteri ürünleri ise ne yazık ki organik değil' dedi. Minibarda da organik şalgam suyu bulundurduklarını belirten Yılmaz, 'Ürün çeşidimizi artırmak için sürekli araştırma yapıyoruz' diye konuştu.
Aylin Löle/Akşam


Geri Dön