25 / 04 / 2024

'Flamingo cenneti' Erçek Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

'Flamingo cenneti' Erçek Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van'ın İpekyolu ilçesinde, birçok kuş türüne ev sahipliğinde bulunan Erçek Gölü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.



Van Gölü'nün 20 kilometre bölgesinde bulunan ve her yıl binlerce flamingonun Kuzey Afrika'dan İran'a uzanan yolculuğunda en önemli konaklama merkezleri arasında yer alan Erçek Gölü, onlarca kuş türünü de bünyesinde barındırıp doğaseverlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen göl, Türkiye'nin önemli kuş gözlemcilerini ve araştırmacıları da ağırlıyor. 

İpekyolu Belediyesi de her yıl gerçekleştiği "Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü Flamingo Festivali" ile bölgenin tanıtımını yapıp turizme kazandırılıyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, açıklamasında alınan kararın, ilçe turizminin gelişmesi ve doğanın korunması anlamında önemli olduğundan bahsetti.

Belediye olarak bölgenin doğallığının bozulmaması için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Aslan, "Kararın alınmasında emeği geçen Tabiat Varlıları Koruma Kurulu İl Müdürlüğümüze, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve kararın onaylanmasına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Erçek Gölü, kuş çeşitliliği ve doğal güzellikleriyle bölgenin kuş cenneti konumunda. Belediye olarak karara istinaden bölgede üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz." dedi.


Geri Dön