26 / 04 / 2024

Florya'da askeri lojman arazisine lüks konut projesine CHP'den itiraz!

Florya'da askeri lojman arazisine lüks konut projesine CHP'den itiraz!

Florya Şenlikköy'de yer alan eski askeri alan ile ilgili olarak TOKİ'nin hazırladığı yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya alındı. TOKİ'nin hazırladığı imar planı teklifine, CHP'li Bakırköy Belediyesi itiraz etti.



TOKİ, Galatasaray'ın Florya'daki Metin Oktay Tesisleri'nin yakınında yer alan ve kısa süre öncesine kadar askeri lojmanların bulunduğu arazi için yeni imar planı düzenlendi. 

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre arazinin büyük bir kısmı konut alanı olarak planlanırken, özel eğitim, park, rekreasyon ve cami için de yer ayrıldı. Bakırköy Belediyesi imar planı değişikliği teklifine itiraz ederek, tamamen kamu yararına yönelik plan hazırlanmasını istedi.

Florya Şenlikköy'de bulunan eski askeri alan ile ilgili olarak TOKİ'nin hazırladığı yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. Arazinin büyük bir kısmına 3 katlı konutlar yapılacak. Arazinin bir kısmı da özel okul, park, rekreasyon ve cami için ayrıldı. Yeni hazırlanan imar planları, itirazların alınabilmesi için bir ay süreyle askıda kalacak.

Florya da askeri lojman arazisine lüks konut projesine CHP den itiraz!

Florya da askeri lojman arazisine lüks konut projesine CHP den itiraz!

TOKİ'nin hazırladığı imar planı teklifine, CHP'li Bakırköy Belediyesi itirazda etti. TOKİ'nin, plan teklifi ile ilgili olarak hazırladığı raporda Bakırköy Belediyesi'nin itirazına da yer verildi. Bakırköy Belediyesi'nin itirazı özetle şöyle:

"Yönetmelikteki plan değişikliği tanımına uymayan, plan ana kullanım kararlarını ve planın bütünselliğini bozarak nüfus, yapı ve dolayısıyla trafik yoğunluğunu arttırıcı nitelikte bir teklif olduğu görülmektedir. Bu açıklamalar çerçevesinde konunun değerlendirilerek konut, ticaret vs. benzeri kullanımlarla bölgeye nüfus ve yapı yoğunluğu getirecek plan kararlarının aksine, bölgenin ihtiyacına yönelik donatı alanlarının yer alacağı, tamamen kamu yararına yönelik plan kararlarını içeren plan teklifinin hazırlanması gerektiği belirtilmiştir."

TOKİ Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde konut yapacak!


Geri Dön