19 / 04 / 2024

Foça Tatil Köyü için teklif veren çıkmadı!

Foça Tatil Köyü için teklif veren çıkmadı!

Fransız Tatil Köyü olarak bilinen, açık büfe, animasyon gösterileri ve tatil köyü anlayışı ile Türkiye'yi tanıştıran Foça Tatil Köyü'ne talipli çıkmadı



 İzmir Defterdarlığı Karşıyaka Emlak Müdürlüğü'nün 67 milyon 550 bin lira muhammen bedel ile satışa çıkardığı tatil köyüne teklif veren olmadı. Maliye Bakanlığı'nın tatil köyü için önümüzdeki günlerde yeni bir ihale düzenlemesi bekleniyor.

1970 ve 1980'li yıllarda Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Müzeyyen Senar, Neco gibi ünlü isimlerin tercih ettiği Club Med Foça Tatil Köyü, 2007 yılında Emekli Sandığı'ndan Hazine'ye devredildi. Toplam 141 bin 380 metrekare büyüklüğündeki tatil köyü, 4 yıldır atıl şekilde bekliyordu.

1967'de Kuruldu
1967 yılında kurulan ve 2005'te kapanan Club Med Foça Tatil Köyü, Kuşadası Club Med'le birlikte Türkiye'deki tatil köyü konseptinin ilk örnekleri arasında yer aldı. Sadece Fransız turistlere hizmet veren tesis, Türkiye'den de ünlüleri ağırlıyordu. Foça'daki tesis, ilk açık büfe yemek uygulaması, animasyon gösterileri gibi Türk turizmine birçok ilki kazandırdı. Tesisin alışveriş merkezi de çok gözdeydi.
Yeni Asır/Sinan Doğan


Geri Dön