23 / 04 / 2024

Folkart Time Bornava'nın satış ofisine büyük beğeni!

Folkart Time Bornava'nın satış ofisine büyük beğeni!

Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi’nde inşa edilen yeni yaşam merkezi Folkart Time projesinin yanı sıra farklı mimari tarzla inşa edilen satış ofisi de beğeni topladı.



Folkart yapı’nın “Şimdi senin zamanın!” sloganıyla yola çıkarak inşa etmeye başladığı; konut, ofis, kolej ve ticari alanların olduğu karma proje Folkart Time; reklam filmi, mimarisi ve proje için özel hazırlanan satış ofisi binası ile dikkat çekiyor. Heykeltıraş İlhan Koman’ın 1980 yılında tamamladığı İstanbul’daki Akdeniz Heykeli’nden esinlenen Mimar Hüseyin Birman’ın hazırladığı proje, Parametrik Mimari’nin çarpıcı bir örneği olarak gösteriliyor. 


ZAMANSIZLIK KAVRAMI


Ziyaretçilerin merakla gezdiği satış ofisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Time Satış Ofisi’ni tasarlayan mimar Hüseyin Birman ile bir araya gelerek, teşekkür etti. 


Mesut Sancak, “Folkart Time Projesi için yola çıktığımızda farklı, dikkat çekici bir satış ofisimizin olmasını arzu ediyordum. Bunun için 5 ayrı mimarlık ofisini davet ettik. Her biri alanında uzman isimleri bünyesinde barındırıyordu. Çok farklı projeler geldi. Gerçekten de her biri güzeldi. Ancak biz Hüseyin Birman ve ekibinin tasarladığı mevcut satış ofisimizin tasarımını tercih ettik” dedi. 


‘AKDENİZ’DEN ESİNLENDİ


Mimar Hüseyin Birman ise, “Folkart Yapı’nın tasarıma olan çağdaş, titiz ve yenilikçi bakış açısını, daha önce yapmış olduğumuz Folkart Gallery projesinde tanıma fırsatı bulmuştuk. Bu proje bizim için ‘tasarım alanında limit ve sınırlamanın olmadığı’ ender projelerden biri oldu. Folkart’ın projelere ve uygulamalara cesaretli yaklaşımı tasarımda cesur davranmamızı sağladı” şeklinde konuştu. Folkart Time Projesi’nin ana fikri olan “zaman” kavramının başlangıç noktası olduğunu kaydeden, Birman, şu bilgileri verdi: “Mottomuz; ‘Hayatın doğal akışı içindeki kırılmalar, bizim yaşamımızın yönünü belirlemektedir.’ şeklinde oldu. Cephe tasarımımızda çizgisel eleman olarak kullandığımız rölyefler; hayatımızdaki zaman dilimlerinin ve değişkenliklerin, daralmaların ve genişlemelerin, hayatımızın yön değiştirmelerinin, zamandaki iniş ve çıkışların ritmik bir kompozisyonudur.”



www.folkarttime.com/


Star




Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:


Folkart Yapı’nın 500 milyon lira değerindeki projesi Folkart Time satışa sunuldu. Folkart, yeni projesinde; konut, ofis, alışveriş ve yeme içme alanlarının yanı sıra bir de koleje yer veriyor

Türkiye'nin en büyük inşaat firması olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Folkart Yapı, Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi'nde yeni bir projeye daha başladı. Avrupa'nın en yüksek ikiz kulelerinden Folkart Towers projesini gerçekleştiren Folkart,  Ankara  Caddesi üzerinde "Folkart Time" adını verdiği yeni bir yaşam merkezi kuruyor. Folkart, yeni projesinde; konut, ofis, alışveriş ve yeme içme alanlarının yanı sıra bir de koleje yer veriyor. Temel olarak konut, ofis, cadde mağazaları ve kolej şeklinde 4 farklı fonksiyonun bir arada olacağı Folkart Time Projesi ile 500 milyon lira değerinde bir yatırım ortaya çıkacak. Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi'ne yeni bir soluk getirecek ve bu alanda bir cazibe merkezi haline gelecek Folkart Time, "Şimdi senin zamanın" sloganıyla yaşamdan zaman kazanmak isteyenlerin adresi olacak. Folkart Time, 'zaman' kavramını özellikle öne çıkarırken, hayatın akıp giden saatlerini kendimiz ve ailemiz için kullanmamıza imkan sunacak. Sosyal kullanımlar, yeşil doku, spa, havuz, spor alanları gibi özellikler Folkart'ın doğal standardı olarak projede yer alacak. Karma proje konseptine benzersiz bir yenilik getiren Folkart Time, İzmir'de ilk kez bünyesinde kolej barındıran proje olacak. Folkart Time sakinlerine kayıt önceliği verilecek kolejde, öğrencilere Türkiye'nin en iyi eğitimcilerinden eğitim alma fırsatı sunulacak.


BOL YEŞİL ALANLI

Folkart Time, 27 bin 400 metrekarelik alanda, 120 bin metrekare inşaat alanında karma bir proje olacak. Ev, ofis, kolej, alışveriş ve sosyal alanları bir araya getirerek, proje sakinlerine zaman kazandıracak. Folkart Time; 37 ile 335 metrekare arasında değişen balkonlu ya da balkonsuz stüdyo, 1+1,

2+1,

3+1,

4+1 ve dubleks olmak üzere; 369 konut, 271 ofis, 46 ticari birim ile açık/kapalı havuz, spa, fitness merkezi ve kapalı otoparkla zamanı verimli kullandıracak.


22 AYRI PROJE HAZIRLANDI

İzmir'in değerine değer katmak için öncelik ettiği projelerinde, "insan" merkezinde "yenilikçi bakış açısını" ön planda tutan Folkart Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Biz ülkemizin en büyük inşaat grubu olma hedefindeyiz. Bu amaca her yıl, daha çok yaklaşan Folkart'ın yeni projeleri, artık sadece İzmirliler'in değil, tüm Türkiye'nin ilgisini çekiyor" dedi. Folkart Time Projesi'nin hazırlık safhalarını ve yaptıkları çalışmaları anlatan Sancak, 2 bin kişilik pazar araştırması sonucunda ortaya çıkan eğilimleri masaya yatırdıklarını kaydetti. Sancak, 8 mimarlık ofisinin 22 ayrı proje hazırladığını söyledi. Sancak, oluşturdukları uzman kurulun bu projeleri tek tek değerlendirmeye aldığını vurgulayarak, SCRA ve FREA mimarlık ofislerinin ortak hazırladığı projeyi seçtiklerini açıkladı.


1500 KİŞİLİK KOLEJ

Sancak, sosyal yaşamın ayrılmaz parçası olan 'açık hava' geleneğinin, projede yaşayacağının altını çizdi. Sancak, "Projemiz sonucunda, ortaya 500 milyon TL değerinde bir yatırım çıkacak. Folkart Time içinde 1500 kişilik bir kolej bulunacak. Diğer projelerimizden temel farklarından biri bu kolej. Hayatımıza birer armağan olan çocuklarımız, kolejde öğretim hayatlarını sürdürebilecekler. Tüm aile zaman kazanacak. Yaşam kalitesi daha çok yükselecek. Projemizin 2018 yılının Eylül ayında tamamlanmasını hedefliyoruz. Proje lansmanı ile birlikte daha çok misafirimizi ağırlamaya başladık. İzmirlilerin yanı sıra, İstanbul, Bursa, Ankara gibi ülkemizin çeşitli yerlerinden projemize ilgi gösteriliyor. Folkart olarak bu ilgi için herkese teşekkür ediyoruz" dedi.



Sabah


Geri Dön