25 / 04 / 2024

Folkart Time Projesi kamuoyuna tanıtıldı!

Folkart Time Projesi kamuoyuna tanıtıldı!

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak Bornova Ankara Caddesi üzerinde içinde konut ofis, dükkan ve kolejin bulunacağı 500 milyon liralık Folkart Time projesini kamuoyuna tanıttı



Folkart Yapı İzmir'de içinde konut, ofis, dükkan ve kolejin bulunacağı 500 milyon liralık Folkart Time projesini yapacak. Folkart Yapı, Bornova  Ankara  Caddesi üzerinde içinde konut, ofis, mağaza ve okulun yer alacağı 9 katlı Folkart Time adını verdiği projeyi hayata geçirecek. Projenin içinde Suat ve Haydar Sancak'ın sahibi olduğu bin 500 öğrencinin okuyacağı Mektebim Koleji yer alacak. 2018 yılının Eylül ayında tamamlanması hedeflenen projede konutlar 209 bin liradan, ofisler 430 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 500 milyon liraya mal olacak Folkart Time'da farklı tipte toplam 369 daire, 46 dükkan ve 271 ofis olacak. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, proje hazırlamadan önce 2 bin kişilik pazar araştırması yaptıklarını, 8 mimarlık ofisini yarıştırdıklarını, birbirinden farklı 22 proje arasında en çok beğenilen iki mimarlık ofisinin hazırladığı projeyi seçtiklerini söyledi. İnsanlara zaman kazandırmayı amaçladıklarını belirten Sancak, "Şimdi senin zamanın" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi. Mimar Ramazan Avcı da Folkart Time için verilen duruma özel çözümler ve araştırmalar yaptıklarını, konut, ofis, ticaret, yeme içme ve okul fonksiyonlarının yanı sıra sosyal kullanımlar, yeşil alanlar, SPA ve havuz ile zengin bir yaşam sunmak üzere tasarlandıklarını söyledi. Proje ve Teknik İşler Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu 25 bin metre derinliğe bin 600 kazık çaktıklarını, zemine 10 bin tondan fazla çimento enjekte edileceğini, 250 bin metreküp hafriyat, 16 bin ton demir kullanılacağını ve 3 binden fazla kişinin çalışacağını anlattı.


SİGARA İÇEN İŞE ALINMIYOR

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, şantiyeler hariç 180 kişilik ekip içinde sigara içen sayısını beşe düşürdüğünü, 2.5 yıldır yönetici düzeyinde bile olsa sigara içen kimsenin işe alınmadığını bu ay sonuna kadar beş kişinin de sigarayı bırakacağını anlattı.



Sabah





Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Folkart, İzmir'in ilk gerçek karma projesini hayata geçiriyor. Şehir hayatının koşturmacasına Folkart Time'la çözüm bulan şirketin yeni projesinde konut, ofis, alışveriş ve yeme içme alanlarının yanı sıra bir de kolej bulunacak. Fiyatlar 209 bin TL’den başlıyor


Folkart Yapı, Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi’nde yeni projeye başlıyor. Avrupa’nın en yüksek ikiz kulelerinden Folkart Towers projesini gerçekleştiren şirket, Ankara Caddesi üzerinde 'Folkart Time' adını verdiği yeni bir yaşam merkezi kuruyor. Projenin merkezine zamanı aldıklarını vurgulayan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2 bin kişilik pazar araştırması sonucuna İzmirlilerin istek ve taleplerinden yola çıkarak hazırlanan projeyi şöyle anlattı: “Modern gündelik hayatımızda, trafikte yitirilen saatlere bitmeyen toplantılar, uzak mesafeler ekleniyor. Biz de İzmirliler için ‘zamanı’ merkeze alan karma bir proje gerçekleştirmek istedik." 


MEKTEBİM OKULLARI GELİYOR 


Temel olarak konut, ofis, cadde mağazaları ve kolej şeklinde 4 farklı fonksiyonun bir arada olacağı Folkart Time'ın 500 milyon lira değerinde bir yatırım olarak ortaya çıkacağını anlatan Sancak, okul zinciri olarak Mektebim'le anlaşmak üzere olduklarını söyledi. Sancak projenin bir diğer özelliğinin de lokasyon olduğunu belirterek, "İzmir Körfezi’nin tam ortasındaki bir noktada yer alıyor. Folkart Time'ı 2018 yılının Eylül ayında tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.


209 BİN TL'DEN BAŞLIYOR 


37 ila 335 metrekare arasında değişen balkonlu ya da balkonsuz stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks olmak üzere; 369 konut, 271 ofis, 46 ticari birim var. Açık/kapalı havuz, spa, fitness ve kapalı otoparkın da olduğu projede fiyat 209 bin TL'den başlıyor. 


İzmir'e 4 milyar TL yatırım


Folkart olarak Türkiye'nin en büyük inşaat grubu olmayı hedeflediklerini, anlatan Mesut Sancak,  grubun halen devam eden 8 projesi bulunduğunu, süren yatırımlar tamamladığında kente yaptıkları toplam yatırımın 4 milyar TL'yi bulacağını ifade etti. Söz konusu yatıımlar içerisinde Avrupa'nın en yüksek binasının da bulunduğuna dikkat çeken Sancak, "Bu proje sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya satılacak. İzmir'in dünyadak konumu açısından çok önemli bir adım olacak" dedi. Sancak, Folkart'ın vizyonunda New York, Londra gibi metropollere yatırım yapmanın da bulunduğunu ifade etti. 


Trafiği çözemezsek AVM yapmayız


İzmir'in uzun yıllar utanç abidesi olarak görülen Basmane Çukuru'na, şehri birkaç basamak yukarı taşıyacak bir proje yapmak için de kolları sıvadıklarını anlatan Sancak, "Bu proje bizim para kazanma kaygısıyla yaptığımız bir iş değil, İzmir'e borcumuzu ödeyeceğimiz bir proje olacak" dedi. Başlangıçta buraya bir AVM yapmayı planladıklarını, ancak, yapılan araştırmalar sonucunda, bu bölgeye yapılacak bir AVM'nin bölgeye yüzde 25 oranında trafik yükü getireceği sonucunun çıktığını ifade eden Sancak, "Şehrimize bunu yapamayız. Eğer trafik sorununa çözüm bulamazsak, buraya AVM yapmayacağız" dedi. 


İstanbul'da asıl büyük iş kentsel dönüşümde


İstanbul'da kıyasıya bir rekabet olduğunu, ve ciddi bir kârsızlık sorunu olduğunu ifade eden Sancak, grup olarak İstanbul'a çok iddialı bir giriş yapmak istediklerini söyledi. Sancak, "6 milyon konut yıkılacak, 12 milyon konut yapılacak. Asıl işin büyüğü orada" dedi.


Reklam değil Hollywood filmi


Folkart Time'ın reklam filmi  Hollywood'un aksiyon filmlerini aratmıyor. Şehir hayatı içinde insanların nasıl bir koşturmaca içerisinde olduğunu esprili bir dille anlatan filmde Fransız yönetmen Julien Seri ile tehlikeli gösterilerin ismi Romuald Sunny, Folkart için biraraya gelmiş.  


Bizde sigara içene iş yok 


Sancak, "Uzun süredir sigara içen kişileri işe almıyoruz" dedi. Sancak, bunu "Dünyanın en büyük projesi" olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Şu anda çalışan 180 kişinin sadece 5'i sigara içiyor. 2.5 ay sigara için 30 çalışanımız vardı, 25 kişi daha bıraktı. Şimdi sadece 5 çalışanımız var. İnşallah onlar da bırakacaklar" dedi.


Çeşme Bodrum'a rakip olur 


Çeşme'nin çok güvendikleri bir belde olduğunu ve gerçekleştirilecek projelerle 10 yıl içinde Bodrum'u geçebileceğini vurgulayan Sancak, "Çeşmede 5 projemiz var. Yıl sonunda hedef 10 proje. Bölge yeni projelere çok aç. Önümüzdeki yıllarda Çeşme'deki projelerimizin sayısı daha da artacak" ifadelerini kullandı.


Akşam


Geri Dön