26 / 04 / 2024

Fransız PSA'nın 650 milyon dolarlık fabrikası Fas'ta inşa edilecek!

Fransız PSA'nın 650 milyon dolarlık fabrikası Fas'ta inşa edilecek!

Fransız PSA Grubu, Fas’ta yeni fabrika inşa ediyor. 650 milyon dolar yatırım bedeline sahip fabrikada Peugeot 208, 301 ve Citroen Elysee modelleri üretilecek.



Fransız PSA Grubu, yeni Peugeot 208, 301 ve Citroen Elysee modellerini üretmek için Fas'ın Kentira bölgesinde fabrika inşa ediyor. 650 milyon dolar yatırıma sahip fabrika için ilk önce Türkiye düşünülmüş ama siyasi sebeplerden dolayı vazgeçilmiş.

İnşaatın başlanılan fabrikanın 10 ay gibi rekor bir sürede tamamlanıp 2019 yılında açılması planlanıyor. Fabrikada yılda 200 bin otomobil, 200 bin motor üretilecek. Fransız PSA Grubu, Fas'taki fabrikasıyla 20 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu bölgede fabrika kurmak için en büyük adayın önce Türkiye olduğunu söyleyen PSA Grubu’nun Afrika ve Ortadoğu bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Jean-Christophe Quemard, “İlk etapta çok güçlü bir otomotiv üssü olan Türkiye’yi düşündük. Ama son yıllarda fiyatların yükselmesi ve siyasi dalgalanmalara maruz kalmasıyla diğer seçenekleri değerlendirmeye aldık. İran bir PSA kalesiydi ancak şu anda ABD’nin ekonomik yaptırımlarına karşı savunmasız durumda. Güney Afrika’ya baktık ama coğrafi olarak uzak geldi. Bunun sonucunda tüm oklar Fas’ı gösteriyordu” açıklamasında bulundu.


Geri Dön