28 / 03 / 2024

Fuar İzmir’in yüzde 85’i bitti!

Fuar İzmir’in yüzde 85’i bitti!

İzmir Gaziemir ’ deki Fuar İzmir inşaatının yüzde 85 tamamlandı. İzmir Valisi ve milletvekilleri Fuar İzmir şantiyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de hayata geçirdiği Fuar İzmir, Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyelerinin ardından bu kez  İzmir  Valisi Mustafa Toprak ile birlikte kentin milletvekillerini ağırladı.


Fuar İzmir inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan İzmir Valisi Mustafa Toprak, şunları söyledi: “Dışarıdan geçerken bir şeyler hissediyorsunuz ama içerisine fiilen girince de devasa büyüklüğü görmüş oluyoruz. Kentimizin özellikle fuarcılık konusunda önemli hedefleri var. Bu hedefe gidecek yolda da böylesi mükemmel önemli alanların oluşturulması gerekiyor. Buraya baktığımızda mevcut fuar alanını alan olarak katlayabilecek metrekareye sahip. Prestijli bir yerde ulaşımın ağları üzerinde bulunuyor. Karayolları geçişiyle ilgili 3 gün önce bakanımız geldi, bu konuda çalışma noktası yapıldı. Karayolu bağlantısı en kısa zamanda yapılmış olur. İzmir, bu fuar alanıyla önemli bir değere daha kavuşmuş olacak” dedi.


Fuar İzmir hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Hizmet, turizm ve kültür-sanat olmak üzere kentimizdeki esas büyümeyi, sıçramayı bu 3 sektörde sağlayacağımızı düşünüyoruz. Proje, İzmir’in fuar geleneğinde ulaştığı en büyük nokta. Bunu yan taraftaki otel ve kongre merkezi izleyecek. 25 Mart’tan itibaren İzmir, fuar kapasitesini 5 kat büyütecek altyapıya ulaşmış oldu. Türkiye’nin ve İzmir’in ekonomisinin gelişmesinde önemli bir nokta olduğunu düşünüyoruz“ diye konuştu.


Rakamlarla Fuar İzmir

337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanı ile toplam 50 futbol sahası büyüklüğünde olan fuar kompleksinde, 7 bloktan oluşuyor. Yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak yeni fuar kompleksi, 2 bin 500 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve amfi tiyatrosu ile sadece fuar zamanlarında değil haftanın her günü faaliyet gösterecek bir yaşam ve etkinlik alanı olarak tasarlandı.


Fuarın katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunacak 14 katlı seyir kulesi tamamlandı. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Yeni fuar kompleksi projesinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı oluşturularak ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunacak. Tesis; sergi holleri, seminer salonları, geniş otoparkı ve sosyal donatı alanları ile uluslararası standartlarda olacak.


Fuar merkezinin taban oturum alanı 240 bin toplam inşaat alanı 340 bin metrekare. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir’de tek başına yapılan en büyük proje olan yeni fuar alanı, Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi olacak. 20 bin 500 metrekarelik Fuar Meydanı ve 12 bin metrekarelik Fuar Platosu da proje çerçevesinde hayata geçiyor.


TOKİ Haber 


Geri Dön