26 / 04 / 2024

Fundament’ten Alman emlak devi Bauwens’e 7.35 milyar dolarlık yatırım!

Fundament’ten Alman emlak devi Bauwens’e 7.35 milyar dolarlık yatırım!

Fundament CEO’su Thomas Ermel CoinDesk’e, Bauwens’in Mayıs ayındaki görüşmelerden sonra, Eylül ayında şirketin yüzde15 hissesini nakit olarak sattığını duyurdu…



Berlin merkezli Blockchain şirketi, 2017 yılında kuruldu. Fon toplayarak emlak sektörü gelişimi için Ethereum blockchain üzerinde mal varlığı tokeni çıkartıyor.  8 Ekim’de, şirketin 280 milyon dolarlık gayrimenkul hisse token satışı  hem perakende hem de kurumsal yatırımcılar için düzenlendi.

Bauwens, Almanya’nın Hamburg kentindeki ikon binalarından biri olan eski Unilever merkezinde bulunan Emporio Tower da olmak üzere hem konut hem de ticari emlak yatırımlarıyla Almanya’nın ilk üç proje geliştiricileri arasında yer alıyor.

Ermel, Bauwens’in ekosisteminin tokene dönüştürülebilmesine karşın, Bauwens’teki her projenin Fundament’ın yatırım kriterleri ne uygun olmadını belirtti. 

Koinbox’ın haberine göre, Ermel, stratejinin, Almanya’daki yedi büyük metropol bölgesinde ticari gayrimenkul ve diğer mülkler için orta-uzun vadeli bir yatırım yaklaşım yolunda olduğunu ifade etti.

Ermel: “Portföyümüz için ekosistemde ki en uygun projeleri seçeceğiz” dedi.

Alman hükûmeti için bir politika danışmanı ve Fundament’ın kurucu ortağı Robin Matzke, Bauwens’in oteller, günlük bakım tesisleri ve ortak çalışma alanlarını içeren geniş bir pay içeren gayrimenkul projelerine erişim sunduğunu söyledi.

Tokenleştirilmesi amaçlanan güncel portföy bittikten sonra toplamda 680.000 metrekareden fazla konut, kurumsal mülkleri ve otelleri bünyesinde bulunduracak.

Ermel, Bauwens’in gayrimenkul projelerinin çeşitliliğinin yanı sıra, yüksek oranda tanınırlığa da sahip.

Ermel, “Bauwens’in risk sermayesi halihazırda gayrimenkul alanındaki 40 teknoloji firması ile zaten ilgileniyor” dedi. “Bu, tokene dönüştürülmüş emlak tahvilleri ile ilgilenmelerinin sebeplerinden biridir.” şeklinde konuştu.
Bauwens digital GmbH şirketinin genel müdürü Alexander Jacobi: “Almanya için büyük bir adım olan, ilk emlak tahvilinin tokene dönüştürülmesi başarısı ile Fundament Group ile ortaklığımızdan gurur duyuyoruz.” dedi.

Alman inşaat endüstrisindeki canlılığın devam etmesi bekleniyor!


Geri Dön