29 / 03 / 2024

Galatasaray Adası en kısa sürede sosyal tesisi olarak kullanılacak!

Galatasaray Adası en kısa sürede sosyal tesisi olarak kullanılacak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, olağanüstü genel kurulda alınan karar doğrultusunda Galatasaray Adası'nı en kısa sürede sosyal tesis olarak kullanıma sokacaklarını söyledi.



Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, olağanüstü genel kurulda alınan karar doğrultusunda Galatasaray Adası'nı en kısa sürede sosyal tesis olarak kullanıma sokacaklarını söyledi.


Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısı sonrası üyelere kısa bir konuşma yapan Dursun Özbek, "Galatasaray Adası'yla ilgili yönetim kurulu olarak bundan sonra izleyeceğimiz yol belli olmuştur. Herkesin nasıl bir özlem içinde olduğunu gördüm. Ben ve yönetimim bu görüşün en büyük savunucusu olacağız. Adayı en kısa sürede sosyal tesis olarak hizmete sunacağız" dedi.


Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Özbek, üyelerin Galatasaray Adası'yla ilgili demokratik bir ortamda fikirlerini almak için olağanüstü genel kurul yaptıklarını vurgulayarak, "Büyük bir çoğunlukla, Galatasaray Adası’nın eski günlerdeki gibi Galatasaraylılara hizmet edecek bir sosyal tesis olması kabul edildi. Bütün Galatasaraylıların büyük bir özlemi vardı. Sosyal tesis olarak kullanılması kararı çıktı. Yönetim olarak biz şimdi bu kararın takipçisi olacağız. En kısa sürede Galatasaraylılara özledikleri Galatasaray Adası’nı hazırlayıp, bugünkünden daha da yüksek kalitede sunmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 


Sözleşmesi sona erecek kiracı firmanın Galatasaray Adası'ndan tahliye edilmesi sürecinin yargıya intikal edebileceğine değinen sarı-kırmızılı kulübün başkanı, şunları söyledi:


"Bu manada geçmişte yapılan çalışmalar var. Bu çalışmaların bir kısmında ben de vardım. 30 Kasım’da sözleşme bittiği için yeni bir gündem daha açılıyor. Biz en süratli nasıl tahliye ederiz onun peşindeyiz. Dolayısıyla ona göre hukukçularımız çalışıyor. Sadece şunu söyleyeyim, en kısa sürede bunu yapacağız. Uzun yıllara dayanan hukuki süreçler bazen amaçtan sapıyor, beklentileri karşılamıyor. Bizim görevimiz en kısa sürede burayı sosyal tesis haline getirmektir."


Galatasasaray Adası'yla ilgili konuda bir yol haritasına artık sahip olduklarına değinen Özbek, kulüple ilgili başka çalışmaların da hızla devam ettiğine değinerek, "Sırada kapalı spor salonumuz var. Bunun için çalışıyoruz. Yine Riva arazisiyle ilgili konular mevcut. Taçspor’da önemli gelişmeler var. Voleybolu oraya aldık. Verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız. Tek tek gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.


Özbek ayrıca, Türk Telekom Arena'nın üst hakkıyla ilgili yöneltilen bir soruya da, "O konuyla ilgili gelişme var ancak önümüzdeki 1-2 ay içinde daha doyurucu bilgi veririz. Şu anda konuyla ilgili çalışıyoruz. Her şey son derece pozitif gidiyor. İnşallah hayırlı haberler vereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.


AA


Geri Dön