19 / 04 / 2024

Galatasaray'ın Riva ihalesi için 20 firma dosya aldı!

Galatasaray'ın Riva ihalesi için 20 firma dosya aldı!

Bir milyon 175 bin metrekare alanlı arazisinin imar ve ruhsat çalışmalarını tamamlayan Galatasaray"ın 844 konutluk Riva Konutları ihalesi için yerli ve yabancı olmak üzere 20 şirket dosya alarak yapılacak ihaleye talip oldu



Bir milyon 175 bin metrekare alanlı arazisinin imar ve ruhsat çalışmalarını tamamlayan Galatasaray"ın 844 konutluk Riva Konutları ihalesi için 20 şirket dosya aldı.
Galatasaray tarafından yaptırılması planlanan Riva projesinde taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. şžimdiye kadar 200 ön talebin toplandığı projenin ihalesine katılmak için dosya almaya 10 günlük süre verdiklerini hatırlatan Galatasaray yöneticisi Işın çelebi, œİşin aslı biz ciddi 5 şirketin şartname almasına razıydık. Bizi şaşırtan bir ilgi oldu. şžimdiye kadar konut alanındaki dev şirketlerden Kuzu, Sur Yapı ve Soyak"a ilave olarak Acarlar şartname aldı. Yabancılardan da ilgi çok fazla. Avrupa ve ABD piyasasından dosya alan şirket yok. Tamamıyla körfez ülkelerinden ilgi var. Abudabi"nin en büyük firması Abaar da şartname aldı dedi.

Geçen hafta TOKİ"nin iştiraki Emlak Konut GYO"nun gerçekleştirdiği Ayazağa projesine yoğun ilgi olduğunu hatırlatan çelebi, œO arsanın iki önemli özelliği vardı. Birincisi lokasyonu. İkincisi ise imar açısından sorunu olmaması. Bizim ihaleye çıkardığımız arsa Riva gibi İstanbul"un gelecekteki en önemli villa bölgesinde. Lokasyonu iyi. Ayrıca imar ve inşaat ile ilgili hiçbir problemi yok. 3 yıldan daha fazla çalışarak arsanın tüm sorunlarını çözdük. Bir de üstüne Galatasaray gibi bir dünya markasıyla birlikte proje geliştirilecek. Satışta hiçbir sorun yaşanmaz diye konuştu.
Işın çelebi ihaleyle ilgili süreci Kasım ayı sonuna kadar bitireceklerini sözlerine ekledi.

Projede yaptırılması planlanan 4 farklı tipteki villaların alanı 150 ile 400 metrekare arasında değişecek. Villaların fiyatı 500 bin dolardan başlayacak. şžimdiye kadar villalar için 200 ön talep toplandığını açıklayan yetkililer, inşaatın 2011 yılının Ocak ayında başlanması için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Toplamda 4 etaptan oluşan projenin ilk etabının tesliminin 2012 yılının başında yapılması planlanıyor.
Binaların ileri kaba inşaat halinde teslim edilmesi planlanan projedeki villalar, akıllı ev tabanlı olacak. Ayrıca çevreyle uyumlu ve çevre kavramının da ön planda olacağı projedeki villalar tek kat ile 3 kat arasında farklı alternatifler barındıracak. Projede, kat sayıları ise binaların konumundan doğan kot farkına göre belirlenecek.

İki yöntem üzerine çalışıyor
Riva"daki villaların nasıl yapılacağı konusunda Galatasaray Kulübü"nün iki farklı projesi var. Bunlardan ilki hasılat paylaşımı ile yapılması. Yani uluslararası ihaleye çıkacak olan kulüp , gelen teklifleri değerlendirecek. Hasılat paylaşımında ise verilen teklifin yüzde 50"sini peşin isteyecek.
Projenin gerçekleştirilmesinde ikinci alternatif ise inşaat ve satış pazarlamanın tamamıyla kulübün tarafından yapılması düşünülüyor. Bunun için bir inşaat ve yatırım şirketi kurmayı da planlayan Galatasaray yönetimi, yeni şirket in Riva"nın işlerini taşeronlara vererek projeyi tamamlatacak. İnşaata ilave olarak satış ve pazarlama da bu şirketin bünyesinde yapılacak.
Toplam 244 bin metrekare satış alanı olan projeden beklenen hasılat ise minimum 750 milyon dolar. Klüp, Riva projesini hasılat paylaşımı ile ihaleye çıkartılırsa kulüp kasasına 250 milyon dolar koymayı planlıyor. Projeyi kendisi yaptırıp, satarsa ise beklenti si yaklaşık 500 milyon dolar civarında gerçekleşecek.

Yeni arsalar alınacak
Kulüp kasasına koyduğu parayla inşaat ve yatırım şirketini en geç 1 yıl içinde gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürmeyi planlıyor. şžirket eline geçen parayla başta Silivri olmak üzere yeni arsa ve arazi yatırımları yapacak.
İhale şeffaf olacak
Seyrantepe"de olduğu gibi Riva"da da ihalenin şeffaf olacağını hatırlatan Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın çelebi ihaleye ilgili şunları söyledi:
œOrtada bir başarı var. Borç bataklığına saplanmış bir kulübü dünyanın en modern stadyumlarından birisine sahip hale getirdik. Bir zamanlar icradan haraç mezat satılmak istenen araziyi, arsaya dönüştürdük. Bugün gelinen noktadan borçtan nefes alamayan bir kulüp elde edeceği gelirlerle yatırım yapabilir hale gelecek. Burada Galatarasaray camiasının çok önemli katkısı var. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. 4 yıllık uğraşla imar ve ruhsat izinlerini çıkardığımız projenin ihalesinde kimsenin imtiyazı olmayacak. İhaleyi şeffaf bir şekilde yapacağız


Geri Dön