24 / 04 / 2024

Galler'de ev fiyatına satılık köy!

Galler'de ev fiyatına satılık köy!

Galler'de bulunan ve tarihi köy özelliğine sahip olan Aberllefenni, 2 odalı daire fiyatına satışa çıkartıldı.



Galler'in Powys kentinde, Machynlleth yakınlarındaki Aberllefenni'de onlarca dönümlük tarım arazisi ile birlikte 16 kır evi, ilk olarak Haziran 2016'da 1,5 milyon sterlin karşılığında kapatıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; söz konusu evlere oldukça ilgi oldu ancak fiyatlar 350 bin euro’ya inmesine rağmen evler satılamadı. Bir araya getirilen tüm evler şimdi Londra'nın lüks bölgelerindeki havalı iki yataklı bir daire ile hemen hemen aynı değerde.

Satışla ilginen emlakçı Dafydd Hardy, 2021'de bu satışın gerçekleşeceğine inanıyor.

Aslında yatırım için alınmıştı 

Şu anda kiracı olan gayrimenkullerin tümü, yakındaki arduvaz taş ocağı işçileriden oluşuyordu ve 1960'larda siteyi ünlü bir firmanın genel müdürü olan John Lloyd geri aldı. Şirket daha sonra taş ocağını Nisan 2016'da sattı ve evleri de birkaç ay sonra satışa çıkardı.

Pandemi kısıtlamaları işe yaradı 

Satışla ile ilgili konuşan Hardy, " Son zamanlarda burayı pandemi kısıtlamalarına rağmen çok daha fazla kişi görmek istiyor” dedi. "Aslında, bu kısıtlamalar iyi bir şey olabilir, çünkü insanların bir mülk hakkında bakmadan önce mümkün olduğunca çok bilgi edinmek istemesine neden oluyor” dedi

Koronavirüs salgını: İngiltere ve Galler'de 230 bin kiracı evsiz kalabilir!


Geri Dön