25 / 04 / 2024

Garanti Koza İnşaat, Dubai Cityscape'te 150 milyon dolarlık satış yaptı!

Garanti Koza İnşaat, Dubai Cityscape'te 150 milyon dolarlık satış yaptı!

Garanti Koza İnşaat, bu yıl Dubai Cityscape Global'de 3 yeni projesini görücüye çıkardı. Bulgaristan ve İstanbul'da inşa ettiği projelerle Körfezli yatırımcıların ilgi odağı haline gelen şirket, 150 milyon $'lık satışla fuara damgasını vurdu.



Garanti Koza İnşaat, bu yıl Dubai Cityscape Global'de 3 yeni projesini görücüye çıkardı. Bulgaristan ve İstanbul'da inşa ettiği projelerle Körfezli yatırımcıların ilgi odağı haline gelen şirket, 150 milyon $'lık satışla fuara damgasını vurdu.


Garanti Koza İnşaat, 150 milyon dolarlık satışla Dubai'de düzenlenen Cityscape Global'e damga vurdu. Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, fuarın şirketin yurtdışı pazarı müşteri profilinde önemli bir rol oynadığını ve bu fuar sonrasında çok yoğun ilgi gördüklerini, mart ayında İstanbul'da yapılacak olan Cityscape Fuarı'na sürpriz yeni projelerle katılacaklarını belirtti. Garanti Koza, yeni projelerini de ilk defa Dubai'de görücüye çıkardı. Üç farklı proje ile fuarda yer alan şirket, Esenyurt'ta inşa edilen Kozapark'a yıl içinde Swiss Otel'i de ekledi. Serhan Baykal, 52 katlı projenin 10 katı otel olarak hizmet vereceğini söyledi. Kalan katların rezidans olarak satışa sunulduğunu anlatan Baykal, 52 katlı rezidansta tüm otel hizmetlerinin verilmesinin yanı sıra tamamı dayalı döşeli olmasının da yatırımcıların ilgisini çektiğini söyledi. Baykal, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "200 dönüm arazi üzerinde 7 bloktan oluşan projede 40 dönüm yüzülebilir suni göl, 10 dönüm yeşil alan ve tenis akademisi ile 8 bin kişilik dev arena yer alıyor. 2016'da teslimine başlanacak olan projede fiyatlar 150 bin dolarla 1.5 milyon dolar arasında değişiyor." 


ÇEKİM MERKEZİ OLACAK 

Garanti Koza'nın Bulgaristan'da inşa ettiği Grand Kanyon Sofia ise stüdyo, 1+1,2+1, 3+1daire seçenekleri, loft, bahçeli, penthouse gibi daireleriyle toplamda 6 bloktan oluşuyor. Baykal, "İlk üç blok satışları tamamlandı. Bu proje içerisinde de bulunan Swiss Otel Residence ile birlikte 2 blok daha satışa açılacak. Proje, Sofya'nın yeni çekim merkezi olmaya aday" dedi. 


SU OYUNLARI YAPILACAK 

Sofya'da yeni başlayacak olan Koza Square projesinin lansmanını Dubai'de yapan şirket, satışları kat bazında gerçekleştirdi. Sürpriz proje olarak dikkat çeken yatırım, residence ve lüks yaşam konsepti göz önünde bulundurularak, yüzülebilir göl etrafında toplamda 3 residence ve 5 yıldız plus otel hizmet verecek. Projede gölün üzerinde sadece tekneyle ulaşımın sağlandığı özel bir gece kulübü yer alacak. Koza Square'de ayrıca dünyada sadece Las Vegas ve Dubai'de bulunan su oyunlarıyla Bulgaristan'da bir ilk gerçekleştirilecek. 


Sabah/Seda Tabak




Haber Sabah Gazetesi'nin emlak ekinde şu şekilde yer aldı...


Garanti Koza, iki dev projeyi birlikte yürütüyor. Bulgaristan'ın ilk karma projesini hayata geçirdiklerini belirten Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, "Kozapark'ta da ilk yüzülebilir suni gölü yapıyoruz" dedi 


GARANTİ Koza iki büyük projeye birden imza attı. Bulgaristan'ın ilk karma projesi olan Grand Kanyon Sofya'yı hayata geçiren şirket, İstanbul Esenyurt'ta da suni göl, yeşil alan, 40 katlı toplam 7 residence ve dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Swiss Otel'in içinde olduğu Kozapark'ı yapıyor. Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, her iki projenin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 


BULGARİSTAN'DA BİR İLK 

Serhan Baykal AVM, rezidans ve otel olarak geliştirilen Grand Kanyon Sofya'nın Bulgaristan'ın ilk karma projesi olduğunu söyledi. Baykal, "Toplam 4 blokta bin 49 daireden oluşan projemiz Bulgaristan'ın başkenti Sofya'nın güney doğusundaki Mladost ilçesinde konumlanıyor. Proje, şehir ve iş merkezini havaalanına bağlayan iki metro hattının kesiştiği noktada yer alıyor" dedi. 40 bin metrekare arazi üzerinde yapılan projenin yüzde 40'ının yeşil alan ve açık alışveriş merkezi olarak konumlandığını vurgulayan Baykal, "Bloklarına Bulgaristan'ın en ünlü dağlarının adım verdik" diye konuştu. Bloklar, Vitosha Residence (19 kat), Pirin Residence (22 kat), Rodopi Residence (21 kat) ve Stara Planına Residence (19 kat) Strandzlıa Residence (16 kat) ve Rila Residence&Swiss Otel (30 kat) olarak şekilleniyor. Projede studio 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere birbirinden farklı konut tiplerinin bulunduğunu belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "1+0 daireler 40 ila 65.5 metrekare, 1+1 daireler 59 ila 76 metrekare, 2+1 daireler 81 ila 118 metrekare, 3+1 daireler ise 120 ila 146 metrekare arasında değişiyor. Ayrıca kendilerine ait 8 ila 24 metrekare arasında teras veya bahçe seçenekleri de bulunuyor. Projedeki 30 katlı Rila Residence&Hotel'in ilk 17 katında Swiss Otel hizmet verirken 18'inci kattan sonrası residancelerden oluşacak. Grand Kanyon Sofia'da Türkiye'deki gibi Kanyon AVM bulunacak." 


'SWlSS OTELİ DE EKLEDİK' 

Esenyurt'ta iıışa edilen Kozapark'a bu sene içerisine Swiss Otel'i de eklediklerini vurgulayan Serhan Baykal, 10 katlı otel olarak hizmet veren Swiss Otel Kozapark'ta, kalan katların rezidans olarak satışa sunulduğunu belirtti. 52 katlı rezidansta tüm otel hizmetlerinin verilmesinin yanı sıra tamamı dayah döşeli olarak satışa sunulmasının yatırımcıların ilgisini çektiğini söyleyen Baykal, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "7 blok ve Swiss Otel'in içerisinde yer aldığı 200 dönüm arazi üzerinde yer alan projede toplam 40 dönüm yüzülebilir suni göl, 10 dönüm yeşil alan ve tenis akadeıııisiyle 8 biıı kişilik dev arena yer alıyor. 2016 yılında teslimine başlanacak olan projede 150 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişen fiyatta ve farklı metrekarelerde 1+1'den 5+1'e kadar daire seçenekleri bulunuyor. Daireler 54 ila 373 metrekare arasında değişiyor." 



Sabah EK




Geri Dön