28 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler acele etmeli!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler acele etmeli!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, 2 aylık süreçte kayıplarını telafi etmeyi amaçlayan sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor.



Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, 2 aylık süreçte kayıplarını telafi etmeyi amaçlayan sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor. Özellikle siyasi istikrarsızlık ve artan faiz oranları nedeniyle son 5-6 aydır konut satışlarında belirgin bir azalma yaşandığını kaydeden uzmanlar, bu yüzden maliyetlerin artmasının ve döviz kurunun yükselmesinin henüz ev fiyatlarına zam olarak yansımadığını ifade ediyor. 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan, Ankara’da yaptıkları yatırımlarla, konut sektörünün önemli yatırımcılarından biri olan Nata Holding İcra Kurulu Üyesi Süleyman Sayın " 1 Kasım seçimlerinin sektöre nasıl yansıdığını şu kısa sürede bile hissettik. Her iki projemiz NATA İncek ve Nata Konut Kuleleri’nin satışlarında yüzde 70 artış olduğunu gözlemliyoruz “ diye konuştu.


Gayrimenkulün hiçbir sektörde olmayan özellikler taşıdığını ifade eden Sayın, “Sektöre mahsus ve başka hiçbir iş kolunda olmayan bir özellik var. Bu işte hiçbir zaman işler durgun olmaz. Herhangi bir kriz anında bile alan-satan kişi sayısı normal günlerden fazla olur. Nedeni belli, kiminin nakde ihtiyacı vardır, kiminin de var olan nakdini uygun fiyat ile yatırıma dönüştürmeye... Dövizdeki ani hareket, bazı portföy sahipleri için de günü değerlendirme fırsatı oluyor” dedi.


Sayın, “ Özellikle Nata İncek konutlarımızda son iki haftadır ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Satış ofislerimize gelen ziyaretçilerimizi incelediğimizde de anlıyoruz ki, özellikle yabancı yatırımcılar ve yatırım yapmak isteyenlerin sayısında büyük artış var. Bizde gelen talepleri değerlendiriyoruz. Ancak 2016 yılının başında yüzde onluk bir artış yapmayı da planlıyoruz “ dedi.


Vatan


Geri Dön