18 / 04 / 2024

Gaysan Mobilya ile çocuk odaları şenleniyor!

Gaysan Mobilya ile çocuk odaları şenleniyor!

Türkiye´de "dar mekanlara, pratik çözümleriyle" tanınan Gaysan Mobilya, çocuk odalarının en iyi şekilde kullanımı için alternatifler sunuyor



Günümüzde birçok aile, çocuklarının kendi odasını kullanmadığı, anne babayla birlikte televizyon karşısında evin salonunda zaman geçirdiğinden şikayet etmektedir. Çocuk odası, çocuğun ruhsal gelişimini, yaratıcılığını ve okul performansını etkiliyor. Bu amaçlar gözetilerek seçilecek mobilyalarla yapılan küçük düzenlemeler, çocuğun çalışma motivasyonunu önemli ölçüde artırıyor.

Çocuklar için evlerde bağımsız bir oda olması, güven, özerklik, girişkenlik, çalışkanlık gibi özelliklerin kazanılması yanı sıra karakter oluşumunu da etkiliyor. Maalesef böylesi önemli bir konunun ülkemizde ne proje aşamasında inşaat firmalarınca ne de kullanma aşamasında aileler tarafından dikkate alınmadığı gözlenmektedir.

Firmalar, çocuk odalarını dört duvar olarak üretmekte, site içindeki spor ve etkinlik alanları ile çocukların soysal gereksinimlerini düşünmekte, ancak bireysel taleplerini göz ardı etmektedir. Aileler ise çocuk odasını düzenlerken, modayı ön plana çıkarmaktadır. Çocuk odasının, çocuğun ruhsal gelişimini, yaratıcılığını ve okul performansını etkilediği göz ardı edilmektedir. Türkiye´de daralan mekanlara, pratik çözümler anlayışıyla mobilya üretimi yapan Gaysan Mobilya, çocuk odalarına fonksiyonellik kazandırmak, çocuğun ruhsal gelişimi, yaratılıcılığı ve performansı için odasını daha düzenli görmek isteyen ailelerin bu ihtiyacı için 24 yıldan bu yana farklı ürünler üretiyor.

Dağınık Oda Çalışma Motivasyonunu Yok Ediyor

Ülkemizde her geçen gün önemi anlaşılan çocukların düzenli ve öğrenmeyi kolaylaştıran bir odasının olması fikriyle bu ürünleri ürettiklerini belirten Gaysan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Özdemir, "Çocukların yatakta oturarak ya da uzanarak çalışması konsantrasyonu bozuyor ve uykuyu çağrıştırıyor. Yatak içinde kitap okunmamalıdır, yatak uyumak için olmalıdır. Kitap okumak ve ders çalışmak için özel yer olması yararlıdır. Bunları düşünerek açıldığında yatak, kapandığında çalışma masası ve gardırop olan ürünlerle düzenli çocuk odaları oluşturmayı hedefledik. Bizim bu tür çözümlerimiz ülkemizde yeni yeni algılanmaya başladı ve ürünlerimize son yıllarda talep arttı"dedi.
 
Aşırı eşyalı ve süslü odanın da çalışmaya odaklanmayı engellediğini belirten Özdemir, ürünleri üretmeden önce ar-ge çalışmaları yaptıklarını ve bu konuda uzman eğitimcilerin araştırma ve tespitlerini dikkate alarak üretim yaptıklarını belirterek, bir genç odasında açık bir yatak bulundurulmaması gerektiğini önemle vurguladı.

Yapılan araştırmaların insanların öğrenme stillerinin farklı farklı olduğuna işaret ettiğine değinen Muhsin Özdemir, bazıları görerek, bazıları işitme yoluyla, bazı kimseler de dokunma yoluyla daha kolay öğrenebiliyor. Bu yönüyle 0-18 yaş arasında öğrenme ve karakterin şekillenmesinin yoğun olduğu bir dönemi destekler nitelikte çocuk ve geçlerimizin odası dizayn edilmeli şeklinde konuştu.

Genel öğrenme stillerine ve çoklu zeka kuramına göre eşyaları seçilmiş ve mobilyası buna uygun alınmış bir çocuk odasında çocuk eğitiminin daha etkin olacağına değinen Özdemir şunları söyledi:

"Örneğin; çocuğun yazı yazması için bir yazı duvarı oluşturulabilir. Resim yeteneği varsa ve geliştirmek için odaya bir tuval koyulabilir. Bilinçsiz öğrenme için tavanın tam ortasına yönleri gösteren bir şema ya da odanın halısını dünya haritası ve ya hayvan figürlü seçebilirisiniz. Çocuğun kuklaları için bir köşe, kitap okuması için bir koltuk yerleştirilebilir." 

Gaysan´dan Genç Odası Çözümleri

GAYSAN "Studio 5" çocuğunuzun odasını günboyu açık bir yataktan kurtarırken beş ayrı alternatif fonksiyonuyla mekâna, çalışma masası, yatak, boy aynası, kitaplık ve gardırop kazandırıyor. "Studio 5" bir genç odası için gerekli tüm mobilyaların, sadece 2 metrelik bir duvarda ve tek bir ünitede birleştirilmesiyle ortaya çıkan akıllı bir ürün namı diğer; "Beşi Bir Yerde" olarak adlandırılabilir. GAYSAN "Studio 5"  tek kişilik dikey açılır yatağı, çekmeceli ve yüklüklü geniş gardırobu, çalışma masası, kitaplığı ve boy aynası ile birlikte hareketli bir mobilya olmasıyla çocuk odalarına motivasyonu artırıcı bir özellik katıyor.
GAYSAN Mobilya ve ürünleri hakkında detaylı bilgiye www.gaysan.com ya da 212 675 06 07´den ulaşabilirsiniz.

GAYSAN Mobilya Hakkında:

Ülkemizin ilk ve tek hareketli mobilya üreticisi olan GAYSAN çeyrek asırlık geçmişi boyunca çok fonksiyonlu ve hareketli duvar yatakları üretiminde uzmanlaşmış ve bu çizgide dünya çapında ürün çeşitliliğine ulaşmıştır. Tasarım, teknik ve kalite yönünden sürekli geliştirilen ve tüm tasarımları dünya çapında patentli olan GAYSAN ürünleri yurtiçi ve yurtdışında halen yaklaşık 100 bin hanede ailelerin hayatına yer açmaya devam etmektedir. Merkezi İstanbul İkitelli´de Masko Mobilya Kenti´nde bulunun GAYSAN Mobilya´nın Türkiye genelinde 12 noktada bayileri mevcuttur. Yurtdışında ise MONELLO markasıyla Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan ve Belarus dışında başta Avrupa ve Türkî Cumhuriyetleri´nde olmak üzere önemli yeni satış noktaları oluşturma sürecindedir.


Geri Dön