26 / 04 / 2024

Gaziantep Şehreküstü'deki virane evler restore edilerek yenilendi!

Gaziantep Şehreküstü'deki virane evler restore edilerek yenilendi!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, ilçenin eski semtlerinden olan Şehreküstü'deki virane evleri restore ederek muhteşem bir tarihi dokuya kavuşturdu. Sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları eski Antep'i canlandırdı.



Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen Şehreküstü Konakları, sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları eski Antep'i canlandırdı. Kentin eski semtlerinden olan Şehreküstii'nün yıkık dökük sokakları yenileme çalışmalarıyla yeniden hayat buldu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, " Geçmişine sahip çıkmayan milletler geleceğini inşa edemezler. Bu çalışmaların turizmimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Gaziantep'e turist gelmesi ve bu sokakları görmesiyle şehrimizin değerinin artması bizleri mutlu eder" diye konuştu.. 


Şehreküstü semtinde tarihi evlerde yapılan restorasyon çalışmaları sonrasında ortaya çıkan görüntünün kendin tarihini gün yüzüne çıkaran çalışmaları tamamladığını belirten Tahmazoğlu, "Yıkılmaya yüz tutan binaları restore ederek Şehreküstü Konakları olarak canlı bir mekâna dönüştürdük. Bazı binaları kamulaştırarak kültürel çalışmalar için düzenledik. Bunlardan biri Bostancı Kültür Merkezi. Burası kentimizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. 

Sabah Gaziantep


Geri Dön