19 / 04 / 2024

Gaziantep Yeşilvadi'de 35 bin konut inşa edilecek!

Gaziantep Yeşilvadi'de 35 bin konut inşa edilecek!

Yapılan konutlara rağmen ihtiyacın bitmediği ilçede yeni hedef Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi'nin çevresinde belediye ve özel sektör tarafından toplam 35 bin yeni konut inşa edilecek...



Şahinbey'de 5 ayrı bölgede kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını kaydeden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Kentsel dönüşümde belediye olarak bir model oluşturduk. Pek çok ilden gelen yerel yöneticilerimiz buradaki çalışmalarımızı inceleyip örnek alıyor. Kentsel dönüşümdeki en büyük zorluğumuz kamulaştırmalar nedeniyle maliyetlerin çok artması. Bunu kaynaklarımızı iyi değerlendirerek çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 


Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan ve göçlerle nüfusu sürekli artan Gaziantep Şahinbey'de 35 bin yeni konut yapılması hedefleniyor Gaziantep büyük bölümü çarpık yapılardan oluşan Gaziantep'in Şahinbey ilçesi son yıllarda yapılan kentsel dönüşüm ve yeni konııt çalışmalarıyla adeta kabuğunu kırıyor. Perilikaya, Serinevler, Yazıcık, Etiler ve Düztepe mahallerinde başlayan ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçe yeni konutlara kavuşurken, yeni imara açılan Akkent ve Mavikent bölgelerinde ise nitelikli konutlar yükseliyor. Yapılan konutlara rağmen ihtiyacın bitmediği ilçede yeni hedef Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi'nin çevresinde belediye ve özel sektör tarafından toplam 35 bin yeni konut yapılması. 


702 KONUT BİTMEK ÜZERE 


Şahinbey'in 69 ilden daha fazla nüfusa sahip bir ilçe olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Son 5 yılda nüfusumuz 117 bin kişi arttı. İlçemizin yüzde 80'i çarpık yapılaşmadan oluşuyor. Bir taraftan kentsel dönüşümle eski binaları yıkıp yerine modern ve sağlıklı toplu konutlar yapıyoruz bir taraftan da kentin yükünü hafifletmek için ilçenin dışında yeni konut alanları oluşturuyoruz" dedi. Projenin orta kısmında park ve yol, iki tarafında da konutlar yer aldığını kaydeden Tahmazoğlu, "Konut çalışmasını ilk biz havalimanı yolu üzerinde başlattık, 702 konut tamamlanmak üzere. Yeşilvadi projemizin bitmesiyle birlikte özel sektörün de konut çalışması başlayacak" diye konuştu. 


YENİ BİR ŞEHİR: MAVİKENT 


Gaziantep'in yeni gelişen bölgesi Karataş'a ek olarak Akkent bölgesini imara açarak binlerce konut yapılmasının yolunu açtıklarını belirten Tahmazoğlu, "Akkent bölgesinin devamında Mavikent konutlarını yaptık. Vatandaşlarımız kira öder gibi düşük taksitlerle ev sahibi olacak. 2 ayrı etapta yapılan 2 bin 340 konut vatandaşlarımıza teslim edildi" dedi. Özdemirbey Caddesi'nin trafik sorununu çözmek için başlattıkları kentsel dönüşüm çalışmasının devam ettiğini, bu bölgede etap etap bin 200 konut yaptıklarını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, Çamlıca konutları adını verdikleri projenin tamamlanması halinde trafik sorununun da ortadan kalkacağını, Akkent ve Maviket bölgelerine ulaşımın çok kolaylaşacağını söyledi. 


YAZICIK'A TARİHİ DOKU 


Yazıcık Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan yıkımların ardından buraya tarihi dokuya uygun konutların yapılacağını bildiren Tahmazoğlu, "Yüzde 80'i çarpık yapıydı, 349 bağımsız bölümün kamulaştırmasını yaparak, yıkımlarını gerçekleştirdik. Buraya tarihi dokuya uygun konutlar yapacağız. Konutlarımız düşük katlı olup, Gaziantep'in yöresel mimarisinin izlerini taşıyacak. Tarihi dokunun izlerini taşıyan kemerli ve teraslı yapıların yanı sıra sokak kültürünün yaşatılacağı konutlarımızın da yakın zamanda ihalesi yapılarak, inşasına başlayacağız" dedi.


Sabah Güney 




Geri Dön