26 / 04 / 2024

Gaziantep'te icradan 933 bin TL'ye satılık yazlık ev!

Gaziantep'te icradan 933 bin TL'ye satılık yazlık ev!

Gaziantep 4. İcra Müdürlüğü, Gaziantep İli, şžehitkamil İlçesi, Sam Mezrası, Büyükpınar Köyü, Derebağ Mevkii, 829 parselde yer alan 6 bin 860 metrekare alanlı yazlık ev vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



GAZİANTEP 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2011/1583 E.

Bir borçtan dolayı Hacizli bulunan;

TAPU KAYDI: Taşınmaz Gaziantep ili, şžehitkamil ilçesi, Sam Mezrası, (Büyükpınar) Köyü, Derebağ Mevki, Parsel 829 da kayıtlıdır. Cinsi tapu kayıtlarında bağ olarak belirtilen parsel 6860 m2 olup tamamı borçlu şirket adına kayıtlıdır.

ÖZELLİKLER: Tapu kayıtların da cinsi her ne kadar bağ olarak belirtilse de, parsel üzerinde üç bölüm halinde yapılmış bir yazlık ev olduğu görülmüştür. Yazlık Ev: Yapının 1. Bölüm: Üç katlı olup mesken olarak kullanılmaktadır. Üç oda ve müştemilatlarından oluşmakta olan yapı betonarme olarak yapılmış ve duvarlar ince sıva üzeri sedef boyalıdır. Mutfak, Lv, wc. ve banyo duvarları ise tavana kadar fayans ile kaplı olup ıslak zemin tabanları kısmen mermer kısmen de seramik ile kaplanmıştır. Diğer tabanlar ise ahşap parke ile kaplıdır. Kalorifer ile ısıtılmakta olan taşınmazın inşaat alanı 600 m2 dir. 2. Bölüm: İki katlı olup her katta bir daire ve mesken olarak kullanılmaktadır. Üç oda ve müştemilatlarından oluşmakta olan yapı betonarme olarak yapılmış duvarlar ince sıva üzeri sedef boyalıdır. Mutfak, Lv, wc. ve banyo duvarları ise tavana kadar fayans ile kaplı, ıslak zemin tabanları kısmen mermer kısmen de seramik ile kaplanmıştır. Diğer tabanlar ise ahşap parke ile kaplı olup kalorifer ile ısıtılmaktadır. Taşınmazın inşaat alanı 400 m2 dir. 3. Bölüm: İki katlı mesken ve diğer zemin katı ise (misafir hane, kalorifer dairesi, sauna, banyo) müşterek kullanılan bölüm ile birlikte toplam üç katlıdır. İki katlı olan bölümün her iki katında toplam; misafir salonu, oturma odası dört adet yatak odası iki banyo, Lv. wc ve bazı oda önlerinde geniş balkonu bulunmaktadır. Bu bölümdeki yapı betonarme olarak yapılmış duvarlar ince sıva üzeri sedef boyalı, mutfak, Lv, wc, ve banyo duvarları ise tavana kadar fayans ile kaplı ıslak zemin tabanları kısmen mermer kısmen de seramik ile kaplanmıştır. Diğer tabanlar ise ahşap parke ile kaplı olup kalorifer ile ısıtılmaktadır. Elektrik ve suyu mevcuttur. Havuz: Bu bölüm yazlık evin ön tarafında olup ortalama 1.7 m. Derinliğinde ve terası ile birlikte 22 m. x 16.5 m. boyutlarında havuzun ayrıca arıtmaların bulunduğu makine odası bulunmaktadır. Havuz betonarme olarak yapılmış olup içi fayans ile kaplanmıştır. Teras olan bölümlerin tabanı ise mermer ile kaplıdır. Havuz bakımsız durumdadır. Arsa Değeri : 343.000,00 TL İnşaat Değeri: 550.000,00 TL Havuz Değeri: 20.000,00 TL Bahçe düzenlemesi: 20.000,00 TL dir.

İMAR DURUMU: Taşınmaz şžehitkamil ilçe belediyesi, imar müdürlüğünün ilgili imar paftasından bakılarak incelendiğinde konu edilen parselin imar planı dışında, mücavir saha planı içerisinde olduğu görülmüştür. Gaziantep-Adana asfaltının 300 m. batısında bulunmakta olup yazlık olarak talep edilen bir bölgededir.

DEĞERİ: 933.000,00 TL

1. Satış: 05.09.2011     2. Satış: 15.09.2011 Saat:10:00 - 10:10 arası Açık arttırma sureti ile satılarak paraya çevrilecektir.
Satış şžartları:

1- Satış; 05 Eylül 2011 tarihinde yukarıda yazılı saatler arasında Mezat Salonu (Yeni Adliye Sarayı) açık arttırma sureti ile yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını' ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 15 Eylül 2011 tarihinde aynı yer ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV ve damga vergisinin tamamı; tapu harcının 1/2'si alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellallık harcı satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye- katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/1583 E. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur, iş bu satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur. 13.06.2011
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön