25 / 04 / 2024

Gaziantep'te zihinsel engelliler için okul yapılacak!

Gaziantep'te zihinsel engelliler için okul yapılacak!

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep"in eğitim ve sağlık alanında hayırseverlerin en fazla yardım yaptığı iller arasında yer aldığını söyledi...



Kamçı, Gaziantep Zihinsel Engelliler Derneğinin (ZİHİNDER) 'Zihinsel Engelli çocuklar İş Okulu' yaptırmasına ilişkin düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, 2007 yılında kurulan ZİHİNDER"in, engelli çocuklara mesleki eğitim vermek amacıyla bir okul yaptırmasının son derece önemli olduğunu belirtti.
               
Engelli çocuklara mesleki eğitim vermek amacıyla yapılacak okulun, çok önemli ve anlamlı bir hizmet olacağını ifade eden Vali Kamçı, şöyle konuştu:
               
'Gönüllülük esasına göre kurulan ZİHİNDER, çok güzel bir hizmete imza atıyor. 2010 yılının bu son gününde, okul yapımı için atmış olduğumuz bu imza son derece önemli. Karşıyaka bölgemizde 9 bin metrekarelik alana sahip okulumuz 32 derslikli olacak ve 16 ayda kaba inşaatı tamamlanacak. Okulumuz, 24 ay gibi bir sürede iç donanımı da yapılarak hizmete girmiş olacak.
               
Bu okul, engellilerin eğitimi açısından son derece önemli. Gaziantep, eğitimin yanı sıra sağlık alanında da hayırsever desteğinin çok yüksek olduğu illerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle, biz gerek eğitim gerekse de sağlık alanındaki hedeflerimizi açıklarken hep yüzde 50 daha fazlasını düşünüyoruz. Hedeflerimizin daha büyük olması hayırseverlerin desteğine güvenmemizden kaynaklanıyor.'
               
Vali Kamçı, 2007 yılında kurulan ZİHİNDER"in Başkanı Ketayün Büyükbeşe ve yönetim kurulu üyelerine, okul yapımı konusundaki çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.
               
Ketayün Büyükbeşe de 'halka hizmet, Hakk"a hizmet anlayışı ile zihinsel engelli çocukların eğitimine destek sağlayacağız' dedi.
               
Büyükbeşe, engelli çocukların mesleki alandaki eğitimine büyük önem verdiklerine işaret ederek, 'Her şeyin çaresi eğitim. Biz de dernek olarak, imkanlarımız ölçüsünde bir şeyler yapmak için çalışıyoruz. Derneğimize yapılacak destek ile en kısa zamanda okulumuzu hizmete açmayı hedefliyoruz' diye konuştu.
               
Ketayün Büyükbeşe, yapılacak okulun bir eğitim kompleksi şeklinde düzenleneceğini ve engelli çocuklara mesleki eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmalarına da imkan sağlanacağını dile getirdi.
               
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de okulun yapımının tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğüne devredileceğini ifade etti. Serin, okulda 500"e yakın engelli çocuğa mesleki eğitim verileceğini sözlerine ekledi.
               
Konuşmaların ardından, Vali Kamçı ile Başkan Büyükbeşe, okul yapımına ilişkin protokolü imzaladı.
               
İmza törenine, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, şžehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ve Gaziantep ZİHİNDER yönetim kurulu üyeleri katıldı.
A.A


Geri Dön