20 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüme iptal davası açıldı!

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüme iptal davası açıldı!

Gaziosmanpaşa Bannma Hakkı Meclisi üyeleri, kentsel dönüşüme ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açtı.



Gaziosmanpaşa Bannma Hakkı Meclisi üyeleri, kentsel dönüşüme ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açtı. İdare Mahkemesi önünde toplanan grup, "Rant için yapılan planlan onaylamıyoruz" yazılı pankart açıp, slogan attı. Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planlarına itiraz etmek için protesto yaptıklarını dile getiren Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi üyeleri, kendilerine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından inşaat mühürleme belgesi gönderildiğini ifade etti. 


Grup adına basın açıklaması yapan Gaziosmanpaşa Bannma Hakkı Meclisi Dönem Sözcüsü Canan Can, 13 Ocak 2014 ve 9 Haziran 2015 tarihlerinde de mahkeme önünde olduklarım anlattı.Can, şöyle konuştu: "0 günlerde buraya gelip, barınma hakkımızı savunmak için dava açmıştık. 

Mahallelerimizi inşaat mafyasının elinden kurtarmak için mahkemelere gidip hukuk mücadelemizi başlatmıştık. 


İmar planlarına karşı dava açıyoruz ama gelin görün ki bakanlık ve belediye yeni imar planlan yapıyor. 9 Haziran'da bir seçim sonrası nasıl buraya geldiysek bugün de yine bir seçim sonrası buradayız. Geçen sene, bu sene nasıl Bakanlar Kurulu'nun riskli alan kararlarına iptal davaları açtıysak, bu sene de 1/5000'lik imar planlarına karşı dava açtık. 2013 yılından beri durmadan, bıkmadan, usanmadan mücadele ederek Gaziosmanpaşa'da yapılmak istenen kentsel dönüşüm talanının önünde duran, evlerini, sokaklarını, mahallelerini, parklarını korumak için mücadele eden bizler hem riskli alan kararlarını hem de imar planlarını iptal ettirmek için bugün davalarımızı açıyoruz."Grup, basın açıklamasının ardından, mahkemeye girerek iptal davası başvurusu yaptı.


Hürses


Geri Dön