29 / 03 / 2024

GE, "Sürdürülebilir Şehirler" vizyonunu genişletiyor

GE,

General Electric, "Sürdürülebilir Şehirler" vizyonu doğrultusunda Macaristan Okullarını Aydınlatma Programı'nı başlattı



General Electric, şehirler yaşlandıkça baş gösteren altyapı sorunlarına çeşitli teknolojileri birleştirerek çözüm bulmak amacı ile geçtiğimiz yaz Avrupa'da çıktığı tanıtım turunun ardından, "Sürdürülebilir Şehirler" vizyonu doğrultusunda Macaristan Okullarını Aydınlatma Programı'nı başlattı.

GE, bu proje ile Avrupa Birliği Sürdürülebilir Enerji Haftası kapsamında "Sürdürülebilir Enerji Avrupa Ödülü"nü kazandı.

GE'den yapılan yazılı açıklamada, GE'nin, Macaristan Okullarını Aydınlatma Programı kapsamında, tüm ülkedeki okulların aydınlatma sistemlerini geliştirdiği ve yüzde 40'a kadar ulaşan enerji tasarrufu sağladığı, söz konusu enerji tasarrufu ile finanse edilen okulların, böylece, yatırımları için ek bir devlet fonu kullanmadan programa katılma olanağı buldukları belirtildi.

GE teknolojileri ile uzmanlık alanlarını destekleyerek geniş ölçekli, koordine çözümler yaratmak üzerine odaklanan firmanın, Macaristan'da hayata geçirilen projenin benzerleri üzerine çalışmayı sürdürdüğü bildirildi.

Macaristan Okullarını Aydınlatma Programının yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya ve Macaristan'da yürütülen GE projeleri'nin, Avrupa Komisyonu'nun sürdürülebilir enerji teknolojisi inisiyatifi kapsamında "Üstün Başarı Ölçütü" statüsüne layık görüldüğü kaydedildi.
AA


Geri Dön