24 / 04 / 2024

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu bağlantısı açıldı!

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu bağlantısı açıldı!

Gebze, Orhangazi, İzmir Otoyolunun Kemalpaşa, Torbalı bağlantı yolu düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım katıldı.



Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti  İzmir  milletvekili adayı Binali Yıldırım, Gebze, Orhangazi, İzmir Otoyolu'nun 6,5 kilometrelik Kemalpaşa -Torbalı bağlantı yolunun açılışında, otoyolun tamamlanmasıyla İstanbul'a gitmek isteyenlerin Körfez'i dolaşmadan dünyanın en büyük 4'üncü köprüsünü kullanarak, karşı tarafa hızlıca geçebileceğini söyledi.


Vatandaşların "Kemalpaşa seninle gurur duyuyor" sloganları atması üzerine Yıldırım, geçmişi olmayanların geleceği inşa edemeyeceğini belirterek, "Sevgili gençler bu emanet toprakları şehit kanlarıyla sulayan ecdadımıza karşı sorumluluğumuz var. Nedir o, bu ülkenin bir karış toprağını kimseye vermeden sizlere emanet etmek. Bu bayrağa hainlik yapanların canına okumak" dedi. 


Yıldırım, projenin bütçesinin 55 ülkeninkinden daha büyük olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin terörle değil otoyol projesi gibi güzel işlerle anılmak istediğini belirtti.


Projenin 5 Türk firmasının oluşturduğu Otoyol A.Ş. tarafından yapıldığını anımsatan Yıldırım, Türkiye'de yapılmaz denen işlerinin artık yapıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:


"Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, Türkiye'nin doğusuyla batısını kardeş yaptık. Teröre inat Hakkari'ye, Şırnak'a, Bingöl'e, Iğdır'a havalimanı yaptık. Çünkü başımızda bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan vardı."


Vatandaşların "Yolların kralı Binali Yıldırım" tezahüratları üzerine, Yıldırım ise, yolların kralı olmaz, kuralı olur diyerek karşılık verdi.


Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ise projeyle İstanbul-İzmir arasındaki ulaşımın 3,5 saate düşeceğini belirterek, otoyolun İzmir'in lojistik ağının güçlenmesine önemli katkılar sunacağını söyledi. 


Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Yıldırım kendi kullandığı otomobille bağlantı yolundan geçti. 


Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ ve vatandaşlar katıldı. 


AA


Geri Dön