19 / 04 / 2024

Gebze Plastikçiler OSB'nin yeni yönetim binası açıldı!

Gebze Plastikçiler OSB'nin yeni yönetim binası açıldı!

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nin İnönü Mahallesi Balçık Yolu üzerinde bulunan yeni yönetim merkezi binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı...




Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nin İnönü Mahallesi Balçık Yolu üzerinde bulunan yeni yönetim merkezi binasının açılışı gerçekleştirildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Plastikçiler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, OSB başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı.

 

 

METRO 8 SENE SONRA

Doğayı kirlettik mi kendimizi kirlettik demektir. Kocaeli bu anlamda dünyaya örnek olarak yol alıyoruz. Artık en önemli problemimiz ulaşım oldu. İzmit’te tramvay projesini başlattık. Gebze bölgesinde 2019 yılında metro için temel atmayı planlıyoruz. İlk adım olarak 240 adet otobüs aldık. Bazı fabrikalarla analaşarak toplu taşıma yapacağız. Metro en erken 7-8 senemizi alır. 2023 hedefine ulaşırken burada metroya binmeyi hedefliyoruz. Ulaşım durursa üretimin de anlamı kalmaz. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum.”

 
GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ

Karaosmanoğlu’nun ardında Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “OSB’mize, kentimize yakışan ve yarışına bir yönetim binası olmuş. Böylesi güzel bir tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye büyüyor. Hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyor. Her üretilen 2 üründe biri ihracat ediliyor. Bir büyük geleceği konuşurken böylesi başarılarla yürüyeceğiz. Üreten herkesi daha ileriye taşıyacağız. Geleceğe güvenle bakarken sayın bakanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.  

 
RANT İÇİN YATIRIM YAPANIN ELİ YANACAK

Programda son olarak ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Açılışını yaptığımız bu binanın tüm sanayicilere ve faydalanacak tüm paydaşlara hayırlı olmasın temenni ediyorum. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Yüzde 90 aşan doluluk oranı çevre hassasiyeti bakımında da en örnek OSB’lerden biri. Plastik gibi sektörlerde üretimde çevre etkilerini minimize etmek çok zor. Girişimciler için önemli adımlar atacağız ve gerekli düzenlemeleri yapacağız. Her kim OSB’de rant için yatırım yapıyorsa onun eli yanacak.

 

AVRUPA İKİNCİSİ OLDUK

Kamulaştırma ile yapılan parsellerde kesin bir duruşumuz var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı su fiyatlarında indirim yaptık. plastikler hayatımızın her alanında artıyor. Plastik gibi sektörler diğer sektörlere de girdi sağlıyor. Plastik sektöründe ciddi bir potansiyel taşıyoruz. Plastik sanayisinin girdisinin yüzde 90 petrolden sağlanılıyor. Bu sektörde dış ticaret fazlası verdik. 2015 yılında plastik üretimi yüzde 3 artış gösterdi. Ülkemizde 9 bin 177 plastik firması var. Plastik üretiminde 2015 yılında Avrupa’nın en büyük 2. plastik üreticisi olduk.

 

AR-GE’YE ZAMAN AYIRIN

Plastik sektöründe 2 temel sorun var. Bu sektöründe yüzde 86 dışa bağımlı. Katma değerin düşük olması da diğer bir sorun. Sektörle birlikte kısa, orta ve uzun vadede yapacağımız çalışmalar var. bu bölgede hayata geçireceğimiz projelerle bölgeyi bir teknoloji merkezi haline getireceğiz. Ar-Ge reform paketini en kısa zamanda çıkaracağız. Plastik sektöründe Ar-Ge merkezi bekliyoruz. Ar-Ge ve inovasyona daha fazla zaman ayırın. Çalışanların evine rahat ve daha çabuk ulaşması için temmuz ayı sonuna doğru GOSB’tan, TOSB’tan doğrudan otoyola bağlanmasını sağlayacağız.

 

KALICI ÇÖZÜM METRODUR

Kuzey Marmara otoyolu ile bu bölgelerin yaşadığını sorunları ortadan kaldıracağız. Kalıcı çözüm ise metrodur. Gebze, Darıca, Dilovası’nın ve OSB’lerin birbirine bağlanacağı metro çalışmasını sürdürüyoruz. 2019 yılına gelmeden de metro konusunda temel atmayı umut ediyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Merkezi açılış kurdelesi kesildi. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Merkezi 7 bin 900 metre kapalı alan, 250 kişilik konferans salonu, 60 araçlık otopark, 300 metre karelik fuar alanına sahip.



Bizim Kocaeli 


Geri Dön