28 / 03 / 2024

Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni rektörlük binası!

Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni rektörlük binası!

Gebze Teknik Üniversitesi'nin 2014 yılında başlanan yeni rektörlük binası tamamlanarak hizmete açıldı. Yeni bina, modern bir mimariyle yapıldı. Bina toplam 2583 metrekare alana sahip.




2014 yılında inşaatına başlanan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)'nin yeni rektörlük binası hizmete girdi. Yeni rektörlük binasıyla birlikte elektronik mühendisliği bölüm binası, işletme fakültesi binası, mimarlık bölüm binası da yapıldı. Gürbüz İnşaat ile yapılan sözleşme çerçevesinde inşaat çalışmaları 2014 yılı eylül ayı içerisinde başlanan binalar, 2015 yılı ağustos ayında tamamlanarak hizmete açıldı. Üniversitenin yeni rektörlük binası 1124 metrekare zemin kat, 1134 metrekare birinci kat ve 325 metrekare çatı arası olmak üzere toplam 2583 metrekare alana sahip.


MİMARİSİ MÜKEMMEL


Bina, içinde bulunduğu doğal ortam ve özellikle tohum sertifikasyon müdürlüğünün kuruluş yıllarında oluşmuş çevredeki özgün mimari dikkate alınarak tasarlandı. Binanın mimarisinde, geleneksel mimariye ait öğeler ve yapı malzemeleri de kullanılarak bulunduğu bölgeye ait, bölgenin kimliğini taşıyan ancak tasarımı ve malzeme tercihleriyle de bütün içinde öne çıkan şık, özel bir idari bina elde edilmiş oldu. Bina tasarımında kullanılan, geniş saçak, kiremit çatı örtüsü, kapalı çıkma, pencere boyutları, eskitme cephe tuğlası, traverten, ahşap ve ferforje imalat yapıya geleneksel bir çizgi katarken, günün yapı malzemeleri ile desteklenen yapı, özenle yapılan dekorasyonu ve iç mekan düzenlemeleriyle şık, özgün çizgisiyle hizmete açıldı.


TÜM BİRİMLER BİR ARADA


Rektörlük binasının alt katı idari birimlere ayrıldı. Başta genel sekreterlik makamı olmak üzere buna bağlı genel sekreter yardımcısı ve genel sekreter danışmanları, yazı işleri, hukuk müşavirliği, basın yayın ve halkla ilişkiler, bilgi edinme, iç denetim, personel ve idari işler daire başkanlıkları bu katta yer alıyor. Birinci kat, yani rektörlük katı ise, adını da aldığı şekilde rektörlük makamı ve direk ilişkili birimlerini barındırmakta. Rektör makam odası, rektör özel dinlenme odası, senato odası, özel kalem müdürü odası, rektörlük sekretaryası, bekleme alanları ve mutfak bu katın bir tarafını rektörlük tarafını oluşturmakta. Diğer tarafta ise; rektör yardımcıları odaları, bunlara ait sekretarya, rektör ve rektör yardımcısı danışman odaları bu bölümde yer alıyor.


4 AYRI TOPLANTI SALONU


Bina bünyesinde birisi senato salonu olmak üzere değişik büyüklüklerde dört ayrı toplantı salonu yer almakta olup, başta senato ve yönetim kurulu toplantıları olmak üzere üniversite ilgili toplantı vb. çalışmalar bu mekanlarda yapılmakta. Binada fiziksel engellilerin kullanımına yönelik düzenlemeler yapılarak ve bu çerçevede asansör, engelli wc-lavabo ve rampalar yerleştirildi. Bina çatı arasında ise; rektörlük birimlerinin kullanımına yönelik arşiv mekanları düzenlenip, bina genelinde mescit, mutfak, wc-lavabo gibi ortak kullanıma yönelik alanlar ihtiyaca cevap verebilecek yeterlik ve nitelikte yerleştirildi. 



Bizim Kocaeli


Geri Dön