16 / 04 / 2024

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Arızalar Servisi’nde çalışan işçiler vinç sepetinde eylem yaptı!

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Arızalar Servisi’nde çalışan işçiler vinç sepetinde eylem yaptı!

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Arızalar Servisi’nde taşeron olarak çalışan Enerji-Sen’e bağlı işçiler, iş güvenliğindeki tedbirsizlikler nedeniyle süresiz iş bırakma eylemi düzenledi. Eylem sırasında vinç sepetine çıkarak slogan atan işçiler “Ölmek istemiyoru




Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Arızalar Servisi’nde taşeron olarak çalışan Enerji-Sen’e bağlı işçiler, iş güvenliğindeki tedbirsizlikler nedeniyle süresiz iş bırakma eylemi düzenledi. Eylem sırasında vinç sepetine çıkarak slogan atan işçiler “Ölmek istemiyoruz” diye haykırdı.


Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Arızalar Servisi’ne bağlı yedi bölgede çalışan Enerji-Sen’e üye 200 taşeron işçi, süresiz iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Konak İşletme ve Bakım Müdürlüğü’nde görev yapan işçiler de çalışma koşullarının ağır olduğunu ve iş güvenliği tedbirlerini alınmadığını öne sürerek işyerlerinin önünde eylem yaptı. Servise kırık vinç sepeti ile çıktıklarını söyleyen işçiler, vince bağlı sepete çıkarak sloganlar attı, çalışırken ölmek istemediklerini söyledi.


“YASAL OLMAYAN YOLLARDAN SENET İMZALATTILAR”


Çalışma koşullarında iyileştirme yapılması için şirket yetkililerine defalarca dilekçe yolladıklarını belirten Enerji-Sen Genel Merkez Eğitim Sekreteri Süleyman Keskin, “İşçi sağlığı tedbirleri için sorunları diyalogla çözelim dedik ancak tedbir almak yerine işçi arkadaşlarımız kullandıkları tornavida ve penseyi bile ceplerinden harcayarak aldılar. Kırık sepetli araçlarla arkadaşlarımızı ölüme gönderdiler. Vermedikleri malzemenin hesabı için işçilere tutanak tutturdular. İşçi arkadaşlarımız sadece yol ve yemek paralarını istemişlerdi. Bu insani taleplerimiz dikkate alınmadı. Arkadaşlarımız sendikaya üye olduklarından beri baskılar devam etti. Yasal olmayan yollardan senet imzalatıp hepsinden 3’er bin lira para kestirdiler” dedi.


“YEDİ BÖLGEDE SAHRA ÇADIRI KURARIZ”


Eylemin süresiz olarak başladığını kaydeden Keskin sözlerine şöyle devam etti: “Ancak halkın mağdur olmaması için her bölgede acil durumlarda müdahale etmek üzere üçer kişilik ekipleri bulunacak. Müdahaleleri anında yapacağız. Taleplerimiz karşılanana kadar an an sokakta olmaya, mücadelemizi eşlerimiz ve çocuklarımızı da yanımıza alarak büyüteceğiz. Bu iş bırakmadan dolayı bir tane arkadaşımız işten çıkarılırsa, yedi bölgede sahra çadırı kurar Gediz A.Ş’yi direniş alanına çeviririz. Arkadaşlarımız her gün kazalarla burun buruna. Bölge bölge ölüm haberleri yer almakta. Biz bir tanemizin bile burnumuzun kanamasını istemiyoruz. Kovalı araç veriyorlar ama sepetleri kırık. Çalışırken ölmek istemiyoruz.”  




YeniGün


Geri Dön