20 / 04 / 2024

Geleceğin havalimanlarında son teknoloji kullanılacak!

Geleceğin havalimanlarında son teknoloji kullanılacak!

Birçok ödüllü havalimanı projesi bulunan GMW Mimarlık, havacılık sektörüne dair teknoloji trendlerini ve geleceğin havalimanlarını inceledi.



Yurt içinde ve yurt dışında havacılık sektöründe faaliyet gösteren GMW Mimarlık, teknoloji trendlerini ve geleceğin havalimanlarını inceledi. Birçok ödüllü havalimanı projesi bulunan GMW Mimarlık, havacılık sektörünün  ciddi bir değişim geçireceğine dikkat çekti.

Yakın bir zaman içerisinde geçen ve hızla yayılacağı tahmin edilen sistemlere örnek olarak gösteren Kahire Havalimanı T3 Projesi’nde ilk defa biometrik pasaport geçiş alanları uygumasını kullandı. Havalimanı içinde bir yolcunun geçmesi gereken tüm işlemlerin çok daha hızlı tamamlanması ve planlama aşamasında dikkate alınması gereken bekleme alanları ciddi şekilde azalması için hayata geçirilen uygulamanın süreçleri hızlandıracağı vurgulandı.

GMW Mimarlık, yapay zeka, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik kavramlarının havalimanlarında kullanılmaya başlandığını dile getirdi. GMW Mimarlık, son 20 yıldır terminal tasarımını ciddi şekilde etkileyen teknolojik gelişmelerden birinin A380 tipi büyük gövdeli uçaklar olduğunu vurguladı. 
 


Geri Dön