29 / 03 / 2024

Gemlik altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere!

Gemlik altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere!

Çalışmalar kapsamında giderler için açılan Ahmet Dural Meydanı, Hükümet Binası Çevresi ve Gazinolar mevkiinde ki yollar kapatıldı. Belediye ekipleri gece de çalışarak bu yolların asfalt dökme işlemini de bitirdi.



Gemlik Belediyesinin BUSKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte başlattığı alt yapı çalışmaları daha temiz bir Gemlik ve daha temiz bir körfez için büyük adım olarak nitelendiriliyor. 


Kayhan, Balık Pazarı, Demirsubaşı, Orhaniye ve Yeni Mahalle'nin Moda Sokaktan denize dökülen kanalizasyonunun yanı sıra Hükümet Binası, PTT binası ve çevresinden Çarşı Deresine akan kanalizasyon giderleri tek bir sisteme toplanıyor. Çalışmalar kapsamında giderler için açılan Ahmet Dural Meydanı, Hükümet Binası Çevresi ve Gazinolar mevkiinde ki yollar kapatıldı. Belediye ekipleri gece de çalışarak bu yolların asfalt dökme işlemini de bitirdi. 


DAHA TEMİZ 


"Deniz ve Dereye artık kanalizasyon akmayacak. Hem deniz hem de çarşı deresi daha temiz olacak. Bu sayede pis kokunun ve kötü görüntünün de önüne geçilecek." diye konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, beş mahallenin yanı sıra çarşı deresi ve çevresinden dere aracılığıyla körfeze giden kanalizasyon ve atıkların sisteme alınıp, arıtma tesisine pompalanacağını açıkladı. Ahmet Dural Meydanı Çarşı Camii önünde başlayan çalışmaları ivedilikle bitirmeyi planladıklarını bir kez daha hatırlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sağduyulu vatandaş ve esnafların gösterdiği sabır ve hoşgörüye de teşekkür etti. 


Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmaların aşama aşama tamamlandığını vurgulayarak, asfaltlama çalışmaları ile birlikte bölgede başta esnaflar olmak üzere trafikte çekilen geçici sıkıntının da rahatladığını sözlerine ekledi


Bursa Kent


Geri Dön