25 / 04 / 2024

Gemlik'in toplu konut projesinin ilk etabı tamamlandı!

Gemlik'in toplu konut projesinin ilk etabı tamamlandı!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından devletten yalnızca arsa tahsisi alarak kendi öz kaynaklarıyla başlattığı Toplu Konut Projesinin ilk etabı tamamladı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, projede gelinen son durumu anlattı.



Bursa Gemlik Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği Toplu Konut Projesinin ilk etabı tamamladı.

Bursa'da Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, bin 400 konutluk projenin ilk etabında 158 daire ve 8 dükkanın inşaatının tamamlandığını ve kura işlemlerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Denizden 300 metre yükseklikte ham bir bölgede çalışarak deprem riskine karşı büyük bir ölçüde önlem almış olduk. Gemlik'te sıkça karşılaştığımız o sıkışık yapılardan arınmak için vatandaşlarımıza takas imkanı da sunuyoruz. Aralık ayında takas ,işlemlerimiz başlayacaktır. Bu proje yalnızca bir konut projesi olarak tasarlanmadı, aile sağlığı merkezi ve sosyal yaşam merkezine kadar bir çok alana da projemizde yer vererek burasının bir cazibe merkezi olması için elimizden geleni yaptık" ifadelerini kullandı.

905 Liradan başlayan taksitlerle

Toplu konut projesindeki daire fiyatlarının 105 ile 125 bin lira arasında değiştiğini kaydeden Başkan Yılmaz, 2+1 konut için vatandaşların yüzde 25 peşinat ödeyerek Ocak 2019'dan itibaren 905 liradan başlayan taksitlerle daire sahibi olabileceklerini söyledi. 

Gemlik in toplu konut projesinin ilk etabı tamamlandı!

"Gemlik Belediyesi'nin hiç borcu yok"

Gemlik Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 90 aylık süreyi değerlendiren Refik Yılmaz, göreve geldiğinde belediyenin 6 milyon lira borcu ve kasasında yalnızca 42 bin lirası olduğunu ifade etti.

İlçede yapılan diğer çalışmaları da anlatan Gemlik Belediye Başkanı, "Göreve ilk geldiğimizde sel baskınları yüzünden Gemlik'te hayat adeta felç oluyordu. Yapılan altyapı çalışmaları ile bu sorunu yüzde 90 oranında ortadan kaldırdık. Eski adıyla minibüs garajı olarak bilinen o karmaşık alanı düzenleyerek şimdi herkesin gözdesi olan Gemlik Kent Meydanını inşa ettik. İlçedeki ilk kentsel dönüşümü belediye binası ile başlattık. Kaldırımlar genişletilerek yayalarımızın can güvenliğini sağladık. Dere ıslahından otopark ve yol çalışmalarına,kapalı pazar yerlerine kadar bir çok proje ile Gemlik'e nefes aldırdık" diye konuştu.


Geri Dön