20 / 04 / 2024

Genç Mimarlar Projesi'nde başvurular bugün sona eriyor!

Genç Mimarlar Projesi'nde başvurular bugün sona eriyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen inşaat mühendisliği, mimarlık bölümü ve sanat tarihi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği "Genç Mimarlar" projesine başvurular bugün son buluyor.



Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Mimarlar Projesi'ne katılım için başvurular devam ediyor. 


Osmanlı ve Selçuklu medeniyetlerine ait bazı mimarî eserler ile Anadolu'da öne çıkan çeşitli mimari yapıların gençlerimize tanıtılması amaçlanan proje için 18 Temmuz - 8 Eylül tarihleri arasında sekiz şehre gidilecek. Proje kapsamında 18-29 yaşları arasındaki gençlere, alanında uzman akademisyenler ve profesyonel rehberler tarafından gezilecek yerlerdeki mimari yapılar hakkında detaylı bilgiler verilecek. 


Proje etkinlikleri şöyle; 

Ankara (Resim Heykel Müzesi, Kocatepe Cami, Beypazarı Evleri)Manisa (Kurşunlu Hanı, Kula Evleri, Ulu Camii ve Külliyesi) Trabzon (Zağanospaşa Köprüsü, Sümela Manastırı, Ortahisar Evleri) Amasya (Sutan 2. Bayezid Camii, Bimarhane, tarihi Amasya Evleri Kastamonu (Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Yılanlı Camii, Tahir Efendi Konağı) Erzurum (Çifte Minareli Medrese, Rüstempaşa Lervansarayı, Çobandede Köprüsü) Sivas (Buruciye Medresesi, Ulu Camii, Gök Medrese) Kayseri (Hunat Hatun Medresesi, Şahruh Köprüsü, Sahabiye Medresesi) Manisa (Kurşunlu Hanı, Kula Evleri, Ulu Camii ve Külliyesi)



Tokat Haber


Geri Dön