26 / 04 / 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kıbrıs'ta iki yurt binası devraldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kıbrıs'ta iki yurt binası devraldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), KKTCdeki Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) mülkiyetinde bulunan ve kendilerine tahsis edilen iki adet yurt binasını bugün resmen teslim aldı



          Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), KKTCdeki Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) mülkiyetinde bulunan ve kendilerine tahsis edilen iki adet yurt binasını bugün resmen teslim aldı.

     LAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden verilen bilgiye göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkililerinden oluşan, Dış İlişkiler Daire Başkanı Abdurrahman Çakır başkanlığındaki bir heyet LAÜye gelerek, 20 Mayıs 2011 tarihinde yapılan Yurt Tahsis Mutabakatı çerçevesinde LAÜ yurtlarını resmen devraldı.

     Ekonomik koşullarda hizmet verecek olan yurtlarda kalacak öğrencilerin, "bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği her türlü konfora sahip olacağı" belirtildi. LYS sonuçlarına göre LAÜye yerleştirilen ve KYKya bağlı bu yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler, yarından itibaren kurumun resmi web sitesinden başvurularını yapabilecekler. 

     LAÜde halen okumakta olan öğrenciler de yarından itibaren yurt, Eylül ayının 2. yarısından itibaren kredi ve burs başvurularını yapabilecekler. Kayıt ve kabul, kurumun Türkiyede uyguladığı prensiplere uygun olarak yapılacak. 

AA


Geri Dön