24 / 04 / 2024

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tesis inşa ediyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tesis inşa ediyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye'yi tesisler anlamında olimpiyatlara ev sahipliği yapacak duruma getirmeyi hedefliyor



Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı büyük organizasyonların, Türkiye için yeni tesisler anlamına geldiğini belirterek, "Tesis yapımını ve organizasyon kabiliyetimizi bu tempoyla sürdürürsek, 2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılacağına inanıyorum" dedi.

Beş yıl içinde, Türkiye'yi tesisler anlamında olimpiyatlara ev sahipliği yapacak duruma getirmeyi hedefleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), bu ay İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, 2011 Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları ve 2012 Dünya Amatör Takımlar Golf Şampiyonası için birçok tesis inşa ediyor.

Ev sahipliği yapılacak her organizasyonun, Türkiye için yeni tesis anlamına geldiğini belirten Yunus Akgül, "Her tesis de Türk sporunun gelişmesi ve dünya standartlarına yaklaşması demek. Tesis yapımını ve organizasyon kabiliyetimizi bu tempoyla sürdürürsek, 2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Akgül, olimpiyatların, düzenlendikleri ülkeye birçok fayda sağladığını ve amatör sporlara adeta "çağ atlattığını" ifade ederken, "Olimpiyat düzenleyen ülkeler, bir sonraki olimpiyatlarda ilk 10 arasına girmişlerdir. Bana göre bu, olimpiyatların birinci ligidir. İşte Türkiye'nin yeri bu ligdir. Olimpiyatları alırsak, kesinlikle bu kategoriye gireriz ve orada kalıcı oluruz" ifadelerini kullandı.

Özellikle Erzurum ve Trabzon'un, ev sahipliği yapacağı organizasyonlar sayesinde baştan aşağı değişeceğine dikkati çeken Akgül, 2011 Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları'na 520 milyon, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'na 220 milyon, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na da Spor Toto Teşkilat Başkanlığı aracılığıyla 50 milyon lira bütçe ayrıldığını söyledi.

Akgül, bu organizasyonlar için inşa edilen tesislerden başka, Türkiye'nin dört bir yanında yüzlerce tesisin yapımının devam ettiğini de kaydetti.
AA


Geri Dön