23 / 04 / 2024

2B'nin yüzde 90'ı kentsel dönüşüm için harcanacak!

 2B'nin yüzde 90'ı kentsel dönüşüm için harcanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde en büyük kaynağın 2B arazileri olduğunu, 2B'den gelecek paranın yüzde 90'ının kentsel dönüşüme harcanacağını belirtti.




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm için en büyük kaynağın 2B yasası olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programlarına katılmak üzere Rize'de bulanan Bakan Erdoğan, bakanlık basın merkezi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, kentsel dönüşümde her kesimin desteğini alacaklarını söyledi.


ANLAŞMA ŞART


Bakan Bayraktar, "Bunu biz halkımızla birlikte yapacağız. Belediyelerle birlikte yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapacağız " dedi. Evi yıkarken tarafların anlaşmaya varması gerektiğini vurguluyan Bakan Bayraktar, "Evimi yıkacağım ama bir kişi anlaşmaya rıza göstermiyor. O zaman diyeceğiz ki siz anlaşın, anlaşmanızı noterde yapın, bize getirin. O anlaşmayan kişinin yerine de biz parasını ödemek suretiyle size satacağız. Ya da Hazine adına alacağız" diye konuştu.


ÖNEMLİ KAYNAK


Bayraktar, kentsel dönüşümde en büyük parasal kaynağın 2B arazileri olduğunu, 2B'nin yüzde 90 parasının kentsel dönüşüme harcanacağını belirtti. Bayraktar, çıkan yasalarla gayrimenkul sektörünün canlanacağını ifade ederek, "Ülkenin çeşitli yerlerinde statik duran, stabil duran arsalar var, araziler var. Bunlar ne olacak? Ekonomiye girecek, servis edilecek, bunlar sahiplenilecek" diye konuştu.


Arap yatırımcı daha uzun kalmak istiyor


Bakan Bayraktar, Türkiye'den ev ve arazi almaya başlayan Ortadoğulu zenginlerin oturma süreleriyle ilgili çalışma yapıldığını açıkladı. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını söyleyen Bakan Bayraktar "Oturmak için bir izin var, ama bunun süresini uzatmak için bir çalışma yapıyoruz. ABD de olduğu gibi belli bir rakamın üzerinde gayrimenkul alanlar, belli bir miktarın üzerinde yatırım yapanlar sadece 3 ay değil, biraz daha fazla ülkemizde kalsınlar. Bu imkanı verelim ki 3 aydan çok daha uzun süre kalabilsinler. Bunları biraz daha esnetelim" dedi.


Geri Dön