26 / 04 / 2024

Amplio Emlak Yatırım, projesine Haliç mahalle kültürünü yansıtacak!

 Amplio Emlak Yatırım, projesine Haliç mahalle kültürünü yansıtacak!

Amplio Emlak Yatırım, Haliç'teki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında mahalle projesi ile değeri 50 bin lira olan konutu 250 bin lira değerinde modern ve yeşil bir konuta dönüştürecek



Amplio Emlak Yatırım, yılsonunda ise projeyi Almanya'ya taşıyacak.


Hilton otelleri arasında enerji tasarrufunda 3. sıraya yerleşen Hilton Golden Horn Oteli'ni Haliç'in dokusuna uygun olarak 100 milyon TL yatırımla 2011 sonunda hayata geçiren Alman ortaklı Amplio Emlak Yatırım, Haliç mahalle kültürünü yansıtacak konut projesini Eylül ayında satışa çıkaracak. Birçok yeşil uygulamayı bu proje ile Türkiye'ye tanıtacak Amplio; yatak odalarında gün ışığı ile uyandırma sistemi olacak projeyi, Leipzig'de hayata geçirmek için ilk kazmayı yılsonunda vuracak.


Adını genişleme ve çoğalmadan alan Amplio, Leed Altın Sertifikası olan dünyadaki 15 otelden biri olan Hilton Golden Horn Oteli'ndeki enerji tasarrufu konusundaki örnek uygulamaları, Haliç kentsel dönüşümü kapsamında yapılacak mahalle konseptli konut projesine taşıyacak. %30'u yabancılara yönelik olacak proje, değeri 50 bin lira olan konutu 250 bin lira değerinde modern ve yeşil bir konuta dönüştürecek.


Açıldığı ilk altı ayda yüzde 90 doluluk oranına ulaşan, oda fiyatları 200 ile 700 TL arasında değişen Hilton Golden Horn Oteli, Sütlüce Kongre Merkezi, Emre Arolat'ın inşa ettiği kültür merkezi, üniversiteler ve Beyoğlu Belediyesi'nin öncülüğünde hayata geçecek konut projesi ile karma bir yaşama evsahipliği yapacak Haliç, Amplio ile tamamen yenilenecek.


ntvmsnbc 


Geri Dön