19 / 04 / 2024

Costa Group, Kalite Yönetimi ödülü aldı!

 Costa Group, Kalite Yönetimi ödülü aldı!

Costa Group’un inşaat sektöründeki yatırımları, Business Initiative Directions'ın (BID) New York’ta düzenlenen 27. Uluslararası Kalite Zirvesi’nde altın kategoride Kalite Yönetimi ödülüne layık görüldü



Yurt dışında faaliyet gösteren bir firma olarak, faaliyet gösterdiği ülke adına ödül alan ilk Türk kuruluşu olan Costa Group’un merkezi Rusya’da bulunuyor. 


Rusya’da özellikle inşaat alanındaki çalışmalarıyla önemli bir yere sahip olan Costa Group, Business Initiative Directions’ın (BID) 28 Mayıs’ta ABD’nin New York kentinde düzenlenen 27. Uluslararası Kalite Zirvesi’nde altın kategoride Kalite Yönetimi ödülüne layık görüldü. 


İş dünyasında Rusya Federasyonu’nu başarıyla temsil eden Costa kalite, liderlik, teknoloji ve yenilik alanındaki başarıları nedeniyle bu ödüle hak kazandı.  


Merkezi Rusya’da olan Costa, bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. Yurt dışında yatırım yapan bir Türk kuruluşu olarak ödül alan Costa Group, bugüne dek ödül alan Türk kurumlar arasında bu özelliği ile bir ilkin yaşanmasını sağlıyor. 


Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, QC 100 Toplam Kalite Yönetimi Modeli kriterleri temel alınarak 28 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleşen 2012 Uluslararası Kalite Zirvesi’nde ödülünü BID'in Başkanı Jose E. Prieto’nun elinden aldı. 


BID ödüllerine aday olunamıyor


Uluslararası Kalite Zirvesi Ödülü'ne, kişi kurum ya da kuruluşlar kendiliğinden aday olamıyorlar. QC100 prensipleri, Müşteri Memnuniyeti, Liderlik, Teknoloji, En İyi Uygulama, İş Sonuçları, ISO 9000 ve Toplam Kalite Yönetimi kriterleri temel alınarak, BID Dünya Kongreleri boyunca oylama sürecinin sonrasında yaşanıyor. 


Rusya’nın büyük inşaat şirketlerinin profesyonellerini bir araya getirerek 2008 yılında kurulan Costa Group, farklı kültürlerden 2500 çalışanı ile Rusya’da ciddi bir istihdam yarıyor. 


Türkiye’ye daha önce pek çok ödül geldi


Business Initiative Directions (BID), 178 ülkeye yayılan ve sektörlerinde kaliteye verdikleri önemle liderlik eden şirket ve kurumları takdir ve teşvik etmek amacıyla her yıl, altın, platin ve elmas olmak üzere 3 kategoride zirve düzenliyor. B.I.D ödülleri Avrupa, Amerika, Asya, Okyanusya ve Ortadoğu’daki şirketlerin kalite kültürünü yayma başarılarının tanınmasında, önemli bir rol üstleniyor. 


Türkiye’den bugüne dek Digiturk, Doğuş Holding, Kardemir A.Ş., Garanti Yatırım, Vakıf Yatırım, Aktif Bank, İstanbul Halk Ekmek, İhlas Gazetecilik A.Ş. ve İGDAŞ gibi kurumların layık görüldüğü bu ödülün sponsorluğu; dünyaca ünlü değişim ve pazar trendlerine eğilimli markalar, iş dünyası haberleri ve finansa odaklı 26 medya kuruluşu tarafından yapılıyor.


Uluslararası Kalite Zirvesi Ödülü her şirkete liderlik, kalite, yenilikçilik, mükemmellik, teknoloji, müşteri hizmeti, müşteri memnuniyeti ve prestij konularında kurumsal başarı elde etmeleri nedeniyle veriliyor. 


Krizde insana yatırım yaparak büyüdü


Krizde tüm firmaların personel çıkardığı bir dönemde, yetenekli sektör profesyonelleri ile anlaşıp insana yatırım yaparak büyüyen Costa Group, ortaya koyduğu farkla da krizi tam anlamıyla fırsata çevirdi. Lokomotif şirketi Costa Construction olan grup, turizm ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Alışveriş merkezi, konut, ofis ve otel projelerinin temel müteahhitlik hizmetlerini üstlenen ve merkezi Rusya’da olan Costa’nın, ayrıca İstanbul, Katar ve Dubai’de de ofisi bulunuyor. Costa, İtalya ve Amerika’da ise farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Yurt dışında kazandığı sermaye ile Türkiye’ye yatırım yapan Costa; Capital Partners, Capital Group, BEL Development, Donstroy, IKEA, RMB Invest, Torgovy Kvartal etc gibi isimleri portföyünde bulunduruyor.



Geri Dön