25 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Bozuk orman alanlarını 49 yıllığına vatandaşa vereceğiz!

 Veysel Eroğlu: Bozuk orman alanlarını 49 yıllığına vatandaşa vereceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bozuk orman alanlarının veya Hazine'ye ait ağaçlandırmaya uygun alanların 49 yıllığına vatandaşlara verileceğini belirterek, buralarla ilgili eylem planlarının hazırlandığını açıkladı



TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. Ankara'nın sorunları hakkında gündemdışı söz alan CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın dış ilçelerinin göç sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. 


Haymana'da bir çok kurumun kaldırıldığını belirten Gök, ''Evren ilçesi ise neredeyse haritadan silinmek üzere'' dedi. Bala, Polatlı, Şereflikoçhisar'da da aynı sorunların olduğunu savunan Gök, ''Çok ciddi oy aldığınız bu dış ilçelere gidin ve sorunları yerinde saptayın'' diye konuştu. 


Gök, Ankara'nın giderek ''boş kent olma yolunda ilerlediğini'' öne sürdü. 


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ''belediye başkanlarının faaliyetlerinde vali ve kaymakamdan izin almasına yönelik genelge yayımlandığını'' ifade etti. Bunun milli iradeye saygısızlık olduğunu savunan Ağbaba, yanında getirdiği genelgeyi kürsüde yırttı. 


MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Türkiye'nin yanında Azerbaycan'dan da şehit haberleri geldiğini belirterek, Azerbaycan'ın acılarını paylaştıklarını kaydetti. 


Oğan, Iğdır'ın sorunlarıyla ilgili bilgi verdi. 


Gündemdışı konuşmalara hükümet adına yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya'nın büyükşehir olacağını söyledi. 


Hükümetin Malatya'ya önem verdiğini ifade eden Eroğlu, ''Malatya, Büyükşehir olmasıyla çok daha büyüyecektir'' diye konuştu. Eroğlu, bozuk orman alanlarının veya Hazine'ye ait olan ağaçlandırmaya uygun alanların 49 yıllığına vatandaşlara verileceğini belirterek, buralarla ilgili eylem planlarının hazır olduğunu söyledi.


AA


Geri Dön