07 / 05 / 2024

Geri gönderme merkezi için Hazine’den arsa tahsisi!

Geri gönderme merkezi için Hazine’den arsa tahsisi!

İstanbul'a kayıtlı olmayan göçmenler için çalışmaların sürdüğünü belirten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kendi geri gönderme merkezimizin yatak kapasitesini 6 bin civarına çıkarmak için bugün bir imza attık. Hadımköy’de bir arsa, Hazine’den onu tahsis ediyoruz." dedi.



İstanbul Sanayi Odasının eylül ayı olağan meclis toplantısında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kayıt dışı göçmen çalıştırma konusunda iş adamlarına uyarılar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 30 Ekim tarihine kadar uyarılarının devam edeceğini belirten Yerlikaya, 1 Kasım itibarıyla sıkı denetimlerin yapılacağını açıkladı.

İstanbul'a kayıtlı olmayan göçmenler için çalışmaların sürdüğünü belirten Yerlikaya, yeni bir geri gönderme merkezi için adımların atıldığını belirtti. Yerlikaya, "Kendi geri gönderme merkezimizin yatak kapasitesini 6 bin civarına çıkarmak için bugün bir imza attık. Hadımköy’de bir arsa, Hazine’den onu tahsis ediyoruz. O zaman günde 2 bin kişi dahi olsa, evraklarını yapıp kendi ülkelerine gönderebiliriz." şeklinde konuştu.


Geri Dön