24 / 04 / 2024

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar güzergahında yapılacak tünel TBMM'de!

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar güzergahında yapılacak tünel TBMM'de!

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar güzergahında yapılması planlanan tünel projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar güzergahında yapılması planlanan tünel projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tığlı, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Tığlı, Orta Karadeniz'i önce İç Anadolu Bölgesine sonra da Akdeniz Bölgesine bağlayacak Giresun-Dereli ve Şebinkarahisar güzergahı ile Eğribel Tüneli geçişi inşaatı, Giresun halkının yıllardır beklediği bir yatırımdır'' diye konuştu. 

''Şu anda güzergah boyunca yol çalışmaları tamamen durmuş vaziyette olup buradan ilçelerimize ulaşım bazı yerlerde tek şeritten ve çoğunlukla bzouk bir zemin üzerinde yapılmaktadır'' diyen Tığlı, AKP'li Giresun Milletvekilleri, bürokratları ve valileri her seçim öncesi, buradan siyasi propaganda malzemesi çıkarma gayretinde oldukları için çeşitli açıklamalar yapmakta olsalar da yıllardır bu yolun bitirilmemesi neticesinde perişan olan Giresun halkının sabrı kalmamıştır'' dedi.

CHP'li Tığlı'nın soruları:
1- Çevre illerimizde ki benzer projeler, bitirilip hayata geçirilirken, ilimizin ulaşımı ve ekonomik kalkınmasına yönelik hayati önem arz eden bu proje neden bu kadar yavaş ilerlemektedir?
2- Giresunlu bu yolun bitmesi ve hizmete açılması için ne kadar daha bekleyecektir? Bu yolun iyileştirilmesi konusunda neden bir çalışma yürütülmediğini izah eder misiniz?
3- Yol bitirilmediği için çoğunlukla tek şeritten ve bozuk bir zemin üzerinden trafikten kaynaklı meydana gelen kaza olmuş mudur? Olmuş ise bu kazalarda ölen var mıdır?
 


Geri Dön