24 / 04 / 2024

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...



Restorasyon çalışmaları sonrası tarihi dokusu yeniden ortaya çıkarılan Giresun'un taş camileri, tarihi ve kültürel yönden kentin önemli değerleri arasında yer almaya başladı. Giresun Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 11 yılı aşkın süredir yapılan çalışmalar sonucu tescilli 16 tarihi caminin restorasyon çalışmaları sona erdi.

Giresun da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, özellikle yapımından sonraki dönemlerde cepheleri sıvanan camiler, duvarlarındaki sıvaların sökülmesiyle eski tarihi güzelliklerine kavuşturuldu. Restorasyon çalışması yapılan camiler arasında Şebinkarahisar ilçesindeki 835 yıllık Behramşah, 158 yıllık Hacı Hüseyin, 130 yıllık Hacı Miktad ve 123 yıllık Kapu camileri gibi yapılar yer alıyor. Behramşah Camisi Bu yapılar arasında en eski olarak bilinen Behramşah Camisi, 8 asırlık tarihiyle dikkati çekiyor. Beylikler döneminde Mengücek Beyi Muzafferüddin Muhammed tarafından 1184 yılında yaptırılan cami, bugüne kadar ulaşmış durumda. Restorasyon çalışmaları 2016 yılında tamamlanan cami ibadete açık.
 


Geri Dön