25 / 04 / 2024

Giyimkent'in toplu açılışı ilkbaharda

Giyimkent'in toplu açılışı ilkbaharda

1 milyar dolar yatırım değeri olan Giyimkent için Kurban Bayramı öncesinde düşünülen toplu açılış, kriz nedeniyle 2009 yılının ilkbaharına ertelendi



Küresel kriz, yeni yatırımlar gibi açılışları da etkiliyor. Esenler Atışalanı bölgesinde yapımı tamamlanan 10 bin işyeri kapasiteli Giyimkent, Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirmeyi planladığı toplu açılışı kriz nedeniyle 2009 baharına erteledi. Üyelerden şimdiye kadar toplanan 75 milyon dolarla inşa edilen Giyimkent'in 1 milyar dolar yatırım değerine sahip olduğunu belirten Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, açılış ertelemesinin gerekçesini, "Böylesine büyük bir yatırımın açılışını kriz olumsuzluğunun gölgesinde bırakmak istemedik. Her şeyin yenilendiği baharda biz de yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz" şeklinde açıkladı. Daha önceki krizlerden edinilen verilere göre kriz psikolojisinin 9. ayda son bulduğunu anlatan Abdullah Çınar, şöyle devam etti:

KRİZ BAHARDA BİTER

"İşin doğrusu bu krizin de baharda son bulmasını bekliyoruz. Büyük bir depremden sonraki her sallantı insanları ürkütür. Ancak bir süre sonra bu şoktan kurtulup normal hayata döneriz. Ekonomik krizde de bunu yaşıyoruz. Fakat baharla birlikte yeni bir başlangıç yapacağız." Giyimkent'e Vatan Caddesi istikametinden gelenlerin de doğrudan ulaşımını kolaylaştıracak yolun önümüzdeki günlerde açılacağı bilgisini veren Abdullah Çınar, "Giyimkent, tekstilin kümelenebileceği ve yeniden enerji üretebileceği bir alan" değerlendirmesini yaptı.


2010'dan önceki son çıkış!


'Otobandan önce son çıkış'ı kaçıranlar, uzun bir süre otobanda yol almak durumunda kalır. Giyimkent'in 2009 baharındaki toplu açılış çağrısı da, 'Otobandan önce son çıkış' olarak tanımlanıyor. Çünkü Tarihi Yarımada'daki yayalaştırma projelerinin ilk adımı olan Mahmutpaşa ve çevresindeki altyapı yenileme çalışmalarının süreceği ve toptan ticaretin iyice zorlaşacağı belirtiliyor.

Yeni Şafak

Geri Dön