23 / 04 / 2024

Global Yatırım Barselona limanını işleten şirketin hisselerini aldı!

Global Yatırım Barselona limanını işleten şirketin hisselerini aldı!

Global Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Global Yatırım Holding A.Ş. Barselona limanını işleten şirketin hisselerini aldı...



Global Yatırım Holding tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş., dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinden Royal Caribbean Cruises Ltd. ile birlikte ortak oldukları Barcelona Port Investments, S.L vasıtasıyla, Avrupa'nın en büyük yolcu limanı olan ve 1.8 milyon yolcu kapasiteli Barselona Limanını işleten, Malaga Limanının çoğunluk hissesine ve Singapur Yolcu Limanının azınlık hisselerine sahip olan Creuers del Port de Barcelona, S.A. ("Creuers") unvanlı şirketin %23 hissesini devraldığını ve Creuers'deki hisse oranını yükseltmek için diğer ortaklarla görüşmelere devam ettiğini Şirketimize bildirmiştir. 


Barcelona Limanı, Malaga Limanı ve Singapur Yolcu Limanının Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin portföyüne eklenmesi ileş Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin toplam yolcu trafiği 2013 yılı sonu itibari ile 3.5 milyona ulaşacak olup, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edecektir.


Geri Dön