25 / 04 / 2024

Gökhan Erel: Türkiye'de 6,5 milyon konut risk altında!

Gökhan Erel: Türkiye'de 6,5 milyon konut risk altında!

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel 1-7 Mart Deprem Haftası'nın deprem bilincini artırmak, sağlıklı ve güvenli binaların önemine dikkat çekmek için önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi...



Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel 1-7 Mart Deprem Haftası'nın deprem bilincini artırmak, sağlıklı ve güvenli binaların önemine dikkat çekmek için önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi. Gökhan Erel, Türkiye'de yüzde 45'i oturulamaz durumda, 6,5 milyonu acilen yenilenmesi gereken binalar için, kentsel dönüşümün önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. 


Isı yalıtımı şart Kentsel dönüşüm sürecinde en önemli kavram olan yapı güvenliğinin, özellikle ülkemiz için depreme karşı alınması gereken önlemler açısından büyük önemi taşıdığını ifade eden Erel, "depremlerin neden olduğu can kayıplarını incelediğimizde, düzensiz yapılaşmanın ve düşük yapı kalitesinin kötü sonuçlar doğurduğunu görebiliyoruz" dedi. 


Binaların 50 yılda bir yenilenmesi gerektiğini ifade eden Erel, yenileme sırasında ise binaların depreme dayanıklı olduğu kadar ısı yalıtımlı, çevreye duyarlı ve olabildiğince hafif yapı malzemeleri ile inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 


Olumsuz etkiliyor Kentsel dönüşüm konusunda bir konunun gözden kaçırıldığını işaret eden Erel, "kentsel dönüşüm çalışmalarında sadece yapılara odaklanıp, kent planlama, arazi, çevresel etki değerlendirmeleri gibi noktaların kapsamlı ele alınmaması, yapılan çalışmaların bütünlüğünü olumsuz etkiliyor" dedi.


Posta Gazetesi 


Geri Dön