26 / 04 / 2024

Göktürk'te konut fiyatları artışta!

Göktürk'te konut fiyatları artışta!

Göktürk, İstanbul'un 3'ncü köprü ve yeni havalimanı gibi 'mega' projelerine yakınlığı bakımından hem yaşam hem de yatırım için büyük fırsat oluşturuyor. Fiyatların EtilerLevent hattını yakalayacağı öngörülen bölgede gözler yeni konut projelerinde...



Haziran seviyesine artık zor iner 2013'ün ilk yarısına yaklaşırken aylık % 0.64 tarihi dip seviyelerini gören konut kredileri faiz oranları, haziran ayında Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) piyasayı sarsan açıklamalarından sonra artışa geçti. Bunun ardından yükselişe geçen konut kredisi oranları aylık yüzde 1 seviyelerine yaklaştı. 

Uzmanlar kısa vadede faizlerin haziran ayındaki seviyelerine dönmesinin zor olduğunu belirtiyorlar. 

İstanbul'un en seçkin yerleşim bölgelerinin başında gelen ve çoğunlukla beyaz yakalı çalışanların tercihi olan Göktürk, yeni havalimanı ile üçüncü köprü başta olmak üzere şehre yapılacak mega projelere yakınlığı bakımından hem yatırım hem de yaşam için fırsat oluşturuyor. 


14 yılda değeri yaklaşık 3 kat artan konut fiyatlarına sahip Göktürk'ün yakınında hayata geçirilecek dev projelerin, bölgenin fiyatlarını Türkiye'nin en yükseği olarak bilinen Etiler-Levent seviyesine taşıyacağı konuşuluyor. 


HER ŞEY KEMER COUNTRY İLE BAŞLADI 1990'lı yılların başında Kemer Country projesiyle yerleşim bölgesi olarak temelleri atılan Göktürk, büyük İstanbul depremi sonrasında kentin en çok tercih edilen noktalarından birisi haline geldi. 

Bunda deprem sonrasında bölgenin güven taşımasının yanı sıra planlı yerleşimi kent içerisindeki sıkışıklıktan bunalanların dikkatini çekti. Bu durum fiyatların aşırı oranda artmasına neden oldu. 


Örneğin 1999 depremi öncesinde 160 bin dolara alıcı bulamayan bölgedeki dairelerin değeri aradan geçen yaklaşık 14 yıllık süre içerisinde üç katından fazla artarak YATIRIMCI neden tercih ediyor? 


¦ Göktürk şehir merkezine yakın olmasının yanı sıra, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından da bir o kadar uzak durumda. 

¦ istanbul'a yapılacak yeni havaalanın bölgeye yakın konumda inşa ediliyor. Havaalanı için hazırlanan planlarda, bölgeden geçecek raylı 650 bin dolara ulaştı. 

sistem projeleri var. 

istanbul'un kuzeyinde inşa edilen 3'üncü Boğaz Köprüsü yollarının bölgeye yakın durumda bulunması ulaşımı daha da kolaylaştıracak, istanbul'da inşa edilmesi planlanan yaklaşık 1 milyon kapasiteli yeni şehir İstanbul'un kuzeyinde ve bölgeye yakın olacak. 


Bulunduğu bölgenin zemin şartları sebebi ile deprem bakımından güvenli bir bölge. 


Bahçeli ve sosyal donatılara sahip, yürüme mesafesinde sağlık, eğitim, yeme-içme ve alışveriş imkânları sunuyor. 

BEYAZ YAKALI PLAZA ÇALIŞANININ TERCİHİ Bugün itibarıyla Göktürk'te irili ufaklı yaklaşık 100 konut projesi bulunuyor. Etrafı ormanlarla çevrili Göktürk, büyük ölçüde bulunduğu yere sıkıştığı için tek tük yeni projeler inşa ediliyor. Bölgede orman vasfını kaybetmiş arazilerin (2B) satışının yeni yapım fırsatları ortaya çıkarması bekleniyor. 

Kişi başına aylık geliri 7 ile 10 bin lira arasında değişen beyaz yakalı çalışan grubu için Göktürk çok önem taşıyor. Çalıştıkları şehir merkezi ve plazalardaki sosyal hayatlarını devam ettirmek isteyen bu grup için Göktürk, İstanbul'un merkezine kolay ulaşımının yanı sıra planlı yerleşim, güvenlik, modern yapılar, önemli markaların bulunduğu mağazalar, sağlık tesisleri ve eğitim kurumları bakımından büyük önem taşıyor. 

Küçük gibi görünen ancak Göktürk'ün tercih edilmesinde 'hayati' önem taşıyan bir başka nokta ise çalışanlarının arabalarını içine koyabilecekleri garajlarının bulunuyor olabilmesi! COUNTRY LIFE I Keleşoğlu 13 bin 129 metrekare arsa alanı üzerinde yükselen Country Life Göktürk Evleri'nde toplam 277 adet daire yer alıyor. Country Life'ta satılık daire seçenekleri 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salondan meydana geliyor. Keleşoğlu inşaat Country Life projesinde konutların yanı sıra 29 adet ofis ve 50 adet de dükkân bulunuyor. 


GAIA PREMIUM Akro Yapı-Uçar Gayrimenkul ı Gaia Premium Houses Göktürk Konutları toplam arsa alanı 3 bin 100 metrekare üzerinde geliştiriliyor. Projede 1 + 1'den 5+1'e kadar birçok farklı tipte 49 daire bulunuyor. Gelecek yıl mayıs ayında bitirilmesi planlanan Gaia Premium Houses projesinde dairelerin genişlikleri 72 ile 260 metrekare arasında değişiyor. 

YALIN EVLER Keleşoğlu-Zilal İnşaat ı 39 bin 820 metrekare inşaat alanı üzerinde inşa edilen Yalın Evler projesi, Keleşoğlu inşaat ile Zilal inşaat işbirliği ile hayata geçiriliyor. 

2014 yılı içerisinde teslim edilecek olan projede 146 adet daire ve 10 adet ticari birim bulunuyor. 


Proje Kemerburgaz'da yükseliyor. 

FİYATLAR DOLAR KURU ÜZERİNDEN BELİRLENİYOR 1990'dan itibaren lüks konut projelerinin yükseldiği Göktürk'te Kemer Country'nin yanı sıra Mesa'nın Yamaç ve Yankı Evleri, Yapı Kredi Koray'ın istanbul İstanbul, Bis ve Zen, Tepe'nin Kemer Rose Residence gibi projelerinin başını çektiği grup 'marka projeler' olarak tanıtılıyor. Burada genellikle fiyatlar dolar kuru üzerinden hesaplanıyor, istanbul istanbul projesinde 3+1 daire 650 bin dolara kadar çıkabiliyor. Kemerburgaz tarafına doğru gidilince müteahhit projeleriyle karşılaşılıyor. Burada 450 bin liraya daire bulmak mümkün. 


Kemer Country'deki villaların fiyatları 15 milyon dolara kadar çıkabiliyor. 


Ulaşılabilir villalara bakıldığında ise Kemer Rose Residence'ta 1 milyon dolara havuzlu bir villa alınabiliyor. 

Ev isteyene 'yok' çekiyorlar Göktürk'te özellikle istanbul Caddesi'ne yakın noktada oturmak isteyenlerin yoğun talebine rağmen yeni inşaat yapılacak boş yer bulunamıyor. 

Bölgede oturan gelir düzeyi yüksek kesim evlerini satmayınca da, emlakçılar burada oturmak isteyenlere 'Daire yok' cevabını veriyorlar. 


Yapımına başlanılan projelerin hayata geçmesinin ardından gözler 2B arazilerinin bulunduğu bölgelerde geliştirilecek yeni projelere çevrilecek. Ancak buralarda emsalin düşük tutulması nedeniyle fiyatların yüksek seyirlerini devam ettirmesi bekleniyor. 


Yakın gelecekte üçüncü köprü ve yeni havalimanı projelerinin hayata geçmesiyle bölgenin fiyatlarını artırıp, Etiler-Levent hattındaki seviyelere ulaştıracağı belirtiliyor. 

Bu da yaşamın yanı sıra yatırım bakımından da bölgenin cazibesini devam ettirmesini sağlıyor. 


Habertürk/Ünsal Ereke


Geri Dön