27 / 04 / 2024

Gölcük Adliyesi'nin temeli atıldı!

Gölcük Adliyesi'nin temeli atıldı!

Yıllardır Gölcük Kaymakamlığı’nın bulunduğu binada hizmet veren ve yetersiz gelen Gölcük Adliyesi’nin temel atma töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.



Uzun zamandan bu yana Gölcük Kaymakamlığı’nın bulunduğu binada hizmet veren ve 100 bini aşkın nüfusu bulunan donanma kenti Gölcük’e yetersiz gelen adliyenin, yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Adliye Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Mustafa Erol, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, KOTO Başkanı Murat Özdağ ve vatandaşlar katıldı.

 

HASRETLE BEKLEDİĞİMİZ GÜN

Temel atma töreninde konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Bugün, Gölcük halkı olarak yıllardır beklediğimi günün gelmesi sebebiyle heyecan yaşıyoruz. Adliyemiz, yıllardır kısıtlı imkanlarla kaymakamlığın bulunduğu binada hizmet vermeye çalışıyordu. Fakat temeli atılan yeni binamızla birlikte Gölcük’e hak ettiği bir adliye sarayını kazandırmış olacağız” dedi.

 

BÜYÜK RAHATLIK

Törende kısa bir konuşmna gerçekleştiren Cumhuıriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Gölcük’ün adliye sarayıo ihtiyacının giderilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Vali Güzeloğlu ise AK Parti iktidarındaki son 12 yılda ülkemizde ciddi bir dönüşüm yaşandığını belirterek, yeni adliye binasının Gölcüklü vatandaşklara da büyük rahatlık kazandıracağını ifade etti.

 

MUTLUYUZ

Törende son konuşan isim Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık oldu. Işık, “Bir devletin adalet sisteminde problem varsa o devletin yaşama imkanı yoktur. Gölcük ilçemizin, benim il başkanlığım döneminden beri dile getirilen bir adliye problemi vardı. Bu problemi çözdük. Yaklaşık 9 milyon lirayam mal olan bu eser 450 gün içinde tamamlanacak ve Gölcük hak ettiği adliye sarayına kavuşacak. Bundan dolayı oldukça mutluyuz” şeklinde konuştu.

 

GÖLCÜKLÜLERE MÜJDE

Konuşmasının devamında Gölcüklülere müjdeler veren Bakan Işık, “Gölcük’ü değiştirmeyi sürdürüyoruz. Gölcük Devlet Hastanesi’nin yeni yapılan bloku dışında kalan blokları yıkacağız ve 200 yataklı yepyeni bir hastaneyi ilçemize kazandıracağız. Öte yandan Amiral Caddesi ile D-130’un kesiştiği bölgeye bir dalçık yapacağız. Bunun projeleri devam ediyor. Ayrıca Orhangazi’den Uzunçiftlik’e kadar da yapılacak olan otoyol sayesinde Gölcük’ün trafik problemini de çözmüş olacağız” açıklamasında bulundu. Bakan Işık konuşmasını tamamladıktan sonra butona basarak binanın temelini attı.


Kocaeli Manşet


Geri Dön